Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Verembe vagy kupacba érdemeseb...

Verembe vagy kupacba érdemesebb allokálni az igen/nem értékeimet?

Figyelt kérdés

#logika #kupac #búlen
2021. máj. 25. 19:41
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
76%
Ennyi információ alapján szerintem mindenki meg tudja mondani egyértelműen, hogy melyikbe érdemes.
2021. máj. 25. 19:58
 2/30 A kérdező kommentje:
Hát van egy búlen változóm igaz értékkel a c++ programozási nyelvben, és tudni szeretném, hogy a programozó szakemberek hogyan tárolják.
2021. máj. 25. 20:15
 3/30 anonim ***** válasza:
47%

Mi az a búlen?

Búlen..

F.szom megáll, de komolyan.

2021. máj. 25. 20:17
 4/30 A kérdező kommentje:
Hát a logikai primitív változó. Informatikában igen/nem-ként is hivatkoznak rá.
2021. máj. 25. 20:19
 5/30 anonim ***** válasza:
26%

Nulladrendű logika.

Boolean.

Az, hogy ilyen tipusú változót hogyan tárolsz el, a felhasználás jellegétől függ, nem a változó tipusától.

Boolean-t ha több van belőle mint egy, lehet előjel nélküli integerben, byte-ban tárolni, mert alapból minden PC-s programnyelv implementáció úgyis byte-ban tárolja, mert az a legkisebb tárolási egység, de nyilván egy byte-ban egynél több, max. nyolc darab boolean érték helyezhető/tárolható el.

Azt, hogy stack-en vagy heap-en kerül ilyen tipus tárolásra, az alkalmazás jellege, szerkezete és a felhasználás módja fogja meghatározni, tehát szintén nem a tipus.

2021. máj. 25. 20:42
 6/30 anonim ***** válasza:
60%

[link]

Ezzel a prog.hu-s cikkel szeretem leginkább ismertetni a logikai adattípust a zöldfülűeknek.

A kérdésedre válaszolva meg azt tudom mondani, hogy teljesen szakemberfüggő, hogy ki mit vet be a cégnél.

2021. máj. 25. 20:48
 7/30 A kérdező kommentje:
De paszkálban például a búle az 1 egész byte-ot foglal. Most akkor az hogy van? Meg hát kupacba akkor kerül a búle, mikor mutatóként deklarálom, azaz én döntöm el, nem az alkalmazás.
2021. máj. 25. 20:49
 8/30 anonim ***** válasza:
0%
6: Birge vagy te ehhez, de szörnyen.
2021. máj. 25. 20:52
 9/30 A kérdező kommentje:
Hatos: Én a búle algebrával tisztában vagyok, mert szerencsére IT órán írtam dolgozatot belőle. Azt nem értem, hogy mikor érdemes kupacba, és mikor verembe allokálni a búlenjeimet, és hogy melyik miért optimálisabb.
2021. máj. 25. 20:53
 10/30 anonim ***** válasza:
78%
8-as, mutasd, hogy mekkora szakember vagy!
2021. máj. 25. 20:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!