Ezt szeretném. De hogy?
A FEKETE RETEK REMEK ELEDEL, NEMDE? szöveget szeretném brainfuck interpreterrel kiiratni, de úgy, hogy a lehető legkisebb legyen a futásidő és a kódméret.
A [link] weboldalon található [text to brainfuck] transzpilerrel generált kód mérete 332 karakter és 8236 ciklus alatt dolgozza fel egy interpreter.
Ennél tud valaki rövidebb, netán gyorsabb kódot írni ugyanerre a szövegre?
Ja, lemaradt a stat. a viszonyításhoz:
Utasítások száma: [8236] >> 1170
programkód méret: [_332] >> _306
A mondat eleji 'A' az nem kell.
Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmet.
Újabb félórás piszmogás eredménye az alábbi [most már csak time/space formában írom]: 1148/302.
A korábbi állapot 1170/306 volt.
35: Az nem jó, mert a dolog lényege veszne el.
Ebben pont az a kihívás, hogy a brainfuck szegényes eszközkészletét felhasználva érjünk el eredményt.
De a bf interpreterembe be szándékozok építeni egy text to bf kódgenerátort és abban már fogok hasznosítani olyasmit, amire ennél a feladatnál jöttem rá.
Most a 36-os válaszadó eredményei arra késztettek, hogy a kódméreten javítsak. Hát, az ő 167 utasítását nem sdikerült elérnem, de a 302-t sikerült 244-re redukálni, úgy, hogy a futásidő is javult, 1048-ról 910-re.
Még egyszer ma nekifutok, hátha sikerül elérnem a 860/220-at.
Az mondjuk érdekelne, hogy a 36-os válaszoló kódja milyen futásidőt igényel. Mert hiába szép rövid a kód, ha baromi sokáig fut.
Hát, ez nem tudom, hogy sikerült neked.
Én most 602/197-nél tartok és matematikailag kimutatható, hogy nincs már benne túl sok.
Valahol 580/180 környékén van a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!