Ezt szeretném. De hogy?
A FEKETE RETEK REMEK ELEDEL, NEMDE? szöveget szeretném brainfuck interpreterrel kiiratni, de úgy, hogy a lehető legkisebb legyen a futásidő és a kódméret.
A [link] weboldalon található [text to brainfuck] transzpilerrel generált kód mérete 332 karakter és 8236 ciklus alatt dolgozza fel egy interpreter.
Ennél tud valaki rövidebb, netán gyorsabb kódot írni ugyanerre a szövegre?
#1-nek: Ha azt írtad volna, hogy "azt sem tudom mi ez", sokkal hihetőbb lett volna... :-)
#2-nek: Attól, hogy te valamiről még sohasem hallottál, még léteznek dolgok. Az igazi programozó ismérve a kíváncsiság! :-)
Én is írtam már évekkel ezelőtt egy Brainfuck-értelmezőt, ha nem csal az emlékezetem éppen ide a GyakoriKérdésepPontHu-ra...
Mivel a Brainfuck 8 különböző parancsot ismer, és te egy szöveget akarsz kiírni, így kicsi a valószínűsége, hogy a programot tovább lehetne optimalizálni.
Ha megnézed a Wikipédiás tipikus "Hello World!"-öt is:
Most épp azt csinálom, amit írsz.
Már vannak eredmények, a FEKETE szó kiírásánál tartok és 1659 ciklussal beérte eddig. Az egész meglesz úgy 2500 alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!