Ezt miért így oldotta meg a kód írója?
1. probléma:
Ott van a második metódusban, hogy pin==-1.
Az hogy kerül oda?
Miért nem a regipin változót hasonlítja össze?
A többit meg utána nem is értem, hogy mi történik else ágon.
Köszönöm, ha valaki felvilágosít.
Valszeg az első pin kód megadása előtti állapot a -1. Ilyenkor nem kell régi pin kódot ellenőrizni, szóval, ha a user első alkalommal adja meg a PIN kódját, akkor elegendő csak a -1-et kicserélni az első kódra.
Ha viszont nem az első kódot adja meg, hanem cserélni akar, akkor az else ág fut le, és a PinEllenorzes függvénynek átadja paraméterül a régi pin kódját. Ha a régi kódot jól adta meg, akkor átírja a PIN-t az új értékre ellenkező esetben visszatér false-al.
Ezután a két sor után:
if (pinKod==PIN) return true;
else return false;
azt tudom mondani, hogy azért így oldotta meg a kód írója, mert fogalma sincs a programozás alapjairól.
"Más kérdés, hogy emberünk valószínűleg egy tapasztalatlan egyetemista, "
Az biztos, hogy nem. Ilyesmiért egyetemen agyonlövik.
Az int meg végképp halálos találmány, szóval, nem volt ez soha egyetemista.
Igen, magyar egyetemi tanár írta:D
Oké, még nincs félév, de gondoltam előre dolgozok, mert érdekel.
"Ott van a második metódusban, hogy pin==-1.
Az hogy kerül oda?"
A -1 valószínűleg azt jelenti, hogy még nincs érvényes PIN beállítva. Tehát ha pl. első használat (??), akkor nem kell megadni a régi pin-t, egyből beállítja az újat. Egyéb esetben (ha van már érvényes pin), akkor azt ellenőrizni kell, hogy regipin néven azt adták-e meg, mert csak akkor állítható be új.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!