Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van itt valaki, aki a ZX...

Dongaben kérdése:

Van itt valaki, aki a ZX Spectrum48k, vagy Commodore64 retro gépek program beolvasását CD lejátszóval oldotta meg?

Figyelt kérdés

Így Decemberben elő szoktam venni ifjóságom gépeit, de sajnos az ezekhez használt kazettás magnó elromlott. :(

A kazettákat át tudom másoltatni egy ismerőssel CD-re. Működne vajon?

2019. dec. 8. 15:45
 1/9 MGéza ***** válasza:
79%

Szerezz be inkább floppy drivet hozzá, vagy vegyél vaterán. Emuláció körülményes, de működhet.

[link]

2019. dec. 8. 16:02
 2/9 MGéza ***** válasza:
100%
...És valószínű az emulációhoz szükséges hardver interfész többen lenne mintha másikat szereznél be.
2019. dec. 8. 16:03
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszi!

A C64-es magnót közben sikerült éltre bírni. :) (Valami kontakt hiba lehetett.)

A Spectrumhoz meg elvileg jó lesz a CD lejátszós megoldás.

2019. dec. 8. 16:17
 4/9 fukapapa27 ***** válasza:
79%

Nem akarok hülyeséget írni de nekem anno valamikor volt PC-re Commodore64 emulátorom és működtek a játékok rajta!

Ha esetleg nem tudsz más megoldást! :)

2019. dec. 8. 16:32
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Végső soron hang formában tárolódik az adat...

Fb-n Retro Számítógép és Videojáték Klubban érdeklődj, nem te leszel az első ilyen igényekkel.

2019. dec. 8. 16:33
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszi fukapapa27!

Az emulátort próbáltam, de nem adja vissza az eredeti élményt... Akad, lassú, meg ilyenek. A gyerekek imádják ezeket a régi játékokat, a maguk egyszerűsége miatt. Miattuk érdekel a dolog. Egy régi Pioneer decket találtam a garázsban, aminek a fejhallgató kimenetéről működik a Spektrum beolvasása is. Így megoldva az idei Karácsony. :) Köszönöm mindenkinek a segítő szándékot!

2019. dec. 8. 16:55
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

[link]

A programok átkonvertálhatók wav -re, az pedig mobiltelefonnal jack kábellel befütyülhető. Valahol a fórumban szoktak pár évente sd kártyás adaptereket készíteni ~házilag, de az ilyen 20eFt-os adapter nekem drága. A PC szimulátor elvileg jó, de túl élethű azaz bonyolult.

2019. dec. 8. 17:35
 8/9 MGéza ***** válasza:
100%
Nekem a Winvice tökéletes megoldás volt. Egymagos AMD 2800Xp-n sem akadt. C64, Plus4, ViC20 is ment rajta, nem emlékszem hogy akadt volna.
2019. dec. 8. 17:49
 9/9 A kérdező kommentje:
Ez utóbbi választ is köszönöm. A kérdésem az eredeti gépek használatára irányult. Azért megnézem ezt az emulátort is... :)
2019. dec. 8. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!