Van itt valaki, aki a ZX Spectrum48k, vagy Commodore64 retro gépek program beolvasását CD lejátszóval oldotta meg?
Így Decemberben elő szoktam venni ifjóságom gépeit, de sajnos az ezekhez használt kazettás magnó elromlott. :(
A kazettákat át tudom másoltatni egy ismerőssel CD-re. Működne vajon?
Szerezz be inkább floppy drivet hozzá, vagy vegyél vaterán. Emuláció körülményes, de működhet.
Köszi!
A C64-es magnót közben sikerült éltre bírni. :) (Valami kontakt hiba lehetett.)
A Spectrumhoz meg elvileg jó lesz a CD lejátszós megoldás.
Nem akarok hülyeséget írni de nekem anno valamikor volt PC-re Commodore64 emulátorom és működtek a játékok rajta!
Ha esetleg nem tudsz más megoldást! :)
Végső soron hang formában tárolódik az adat...
Fb-n Retro Számítógép és Videojáték Klubban érdeklődj, nem te leszel az első ilyen igényekkel.
Köszi fukapapa27!
Az emulátort próbáltam, de nem adja vissza az eredeti élményt... Akad, lassú, meg ilyenek. A gyerekek imádják ezeket a régi játékokat, a maguk egyszerűsége miatt. Miattuk érdekel a dolog. Egy régi Pioneer decket találtam a garázsban, aminek a fejhallgató kimenetéről működik a Spektrum beolvasása is. Így megoldva az idei Karácsony. :) Köszönöm mindenkinek a segítő szándékot!
A programok átkonvertálhatók wav -re, az pedig mobiltelefonnal jack kábellel befütyülhető. Valahol a fórumban szoktak pár évente sd kártyás adaptereket készíteni ~házilag, de az ilyen 20eFt-os adapter nekem drága. A PC szimulátor elvileg jó, de túl élethű azaz bonyolult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!