Kezdő informatikusként van esélyem, hogy ne unit teszteléssel kezdjek?
Programozóként ez lenne az első állásom.
Nekem ez másoddiploma, estin végzem az egyetemet, de hobbiból már régóta programozom. Nem szeretnék nagyképű lenni, de szerintem elég jól megy. Úgy érzem, hogy a unit tesztelés semmilyen szempontból nem szolgálná a szakmai előremenetelemet.
Azt nem tudom, hogy 0 munkahelyi tapasztalattal mire van egyáltalán esélyem. Nincs rálátásom a dologra. Több évfolyamtárs is van, akikkel beszélgettem és informatikai cégnél dolgoznak, de nem igazán programoznak, hanem tesztelnek vagy dokumentálnak. Igaz, ők már egyetem előtt is ott dolgoztak.
Most nehezen lehet ismerkedni, beszélgetni emberekkel az online oktatás miatt. Különben nem itt tenném fel a kérdést.
A szoftverfejlesztes nem csak uj feature-ok kodolasarol szol, tervezes, dokumentacio, implementalas es a teszteles is beletartozik.
A media es az allashirdetesek nyomatjak a "szuperizgalmasvaltozatos" projecteket de a valosag az egy kicsit mas, keves a greenfield project, a meglevok fejlesztese megy. Ugyanolyan alkalmazott leszel mint mas szakmaban, reggel bemesz kiveszed a kovetkezo taskot a backlogbol es csinalod. Lehet valalami unalmas, lehet valami izgalmas de az is csak azert mert valami uj feature-t kell betakolni a technical debtekkel teli eveken keresztul gorgetett foshalmazba.
"Eddigi tapasztalataim alapján néhány hónap rengeteg idő tud lenni. Ha beletettem magam rendesen, rengeteget tudtam fejlődni."
Es ez igy is fog menni amig fejlesztokent fogsz dolgozni
A unit teszteles meg a fejleszto dolga, maskulonben a TDD nem is letezhetne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!