Kezdő informatikusként van esélyem, hogy ne unit teszteléssel kezdjek?
Programozóként ez lenne az első állásom.
Nekem ez másoddiploma, estin végzem az egyetemet, de hobbiból már régóta programozom. Nem szeretnék nagyképű lenni, de szerintem elég jól megy. Úgy érzem, hogy a unit tesztelés semmilyen szempontból nem szolgálná a szakmai előremenetelemet.
Azt nem tudom, hogy 0 munkahelyi tapasztalattal mire van egyáltalán esélyem. Nincs rálátásom a dologra. Több évfolyamtárs is van, akikkel beszélgettem és informatikai cégnél dolgoznak, de nem igazán programoznak, hanem tesztelnek vagy dokumentálnak. Igaz, ők már egyetem előtt is ott dolgoztak.
Most nehezen lehet ismerkedni, beszélgetni emberekkel az online oktatás miatt. Különben nem itt tenném fel a kérdést.
Mik a profokkal jártunk kocsmázni.
Amúgy, minden cégnél létezik tudásszint hierarchia. Ott az aljáról kezded és a tudásodnak megfelelő szintig jössz fel.
Ezt megúszni nemigen lehet.
#12: Az sem lenne rossz.:) Előző szakomon mi is kocsmáztunk a tanárokkal.
"Ott az aljáról kezded és a tudásodnak megfelelő szintig jössz fel."
Hát ezt sejtettem. Csak azt remélem, hogy aki tanulékony, és látják rajta, hogy ez már jól megy neki, nem hibázik, az gyorsabban tud felfelé haladni.
Attól tartok leginkább, hogy a programozás most jól megy és élvezem is, de egy évekig tartó nagyon alacsony kreativitású munka letörné a lelkesedésemet.
#15: Éles céges (IT-s) tapasztalom 0. Ezért is ilyen bugyuta a kérdés.
Nem teljesen igaz, mert voltam gyakornok egy cégnél tavalyelőtt nyáron, ahol mások által megírt szoftverekhez kellett felhasználói dokumentációt írnom, de az egy bölcsész jellegű szövegírási feladat volt, nem releváns.
Programozásban eddig magamnak csináltam mindent a tervezéstől a
tesztelésig az elolvasott könyvek, tutorialok, stackoverflow, google, doksik, gyakorló feladatsorok stb alapján.
Hát igen, 18-as által elmondottakat meg kell erősítenem.
Amit korábban írtam, hogy tudásszint szerint tagozódik be mindenki, van egy másik dolog, ez pedig a cégen belül eltöltött idő. Hiába penge valaki, ha csak két-három hete érkezett, akkor nem fogják megtenni tech leadnek vagy architektnek. Pláne nem itt, magyarországon.
Nincs esély, mindenkinek kötelező ebben kezdeni. Mégha más hálózati specializáción voltál az egyetemen és azt se tudod mi az a TDD akkor is a unit teszteket kell minimum 5 évig irkálnod ahhoz hogy új funkcióval bővítsd a rendszer amiben fogsz majd dolgozni.
Amúgy te tényleg hol élsz és tömi ilyen marhaságokkal a fejed??
Tesztelés egy külön ágazat, szakma. Aki abban kezd az abban is marad, ha akar karriert építeni. Aki meg fejlesztő akar lenni az meg junior fejlesztő pozíciót keres és ott küzdi fel magát seniorig. Ennyi a történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!