Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mennyire lehet reális és jó...

Mennyire lehet reális és jó az alábbi Java programozás tanfolyam? Mit gondoltok? Esetleg valaki, aki már vett részt ugyanitt korábbi tanfolyamon?

Figyelt kérdés

Erről van szó:

[link]

Megvan rá az anyagi keretem. Dolgozom és nekem éppen azért is volna jó, hogy teljesen online van a tanfolyam. Magyarázattal, gyakorlatias.

2021. jan. 13. 16:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
53%

Szia!

Én jelenleg is egy hasonló pár hónapos suliban tanulok. Nem szeretnék arról írni, hogy hol bizonyos okok miatt.

Nos meg kell, hogy mondjam őszintén így a harmadik hónapomhoz érve, hogy eddig nagyon csekély az anyag amit elsajátítottunk, mindazonáltal ami a nagyobb baj, nem is lehetne sokkal többet tanulni ennél.

Sőt látom,hogy itt lényegében az Öröklődés,Interfész,Adatbáziskezelés után vége is a képzésnek.Ez nem junior szint.Viszont ez a képzés nem 1 millió forint mint sok helyen.Jelenleg 22 éves vagyok. én is dolgoztam az elmúlt 3 évben és most fogok főiskolára jelentkezni (Mellette lehet diákmunkázni, sőt második évtől akár a szakmában is lehet dolgozni,ahogy néztem átlag a NETTÓ 1850/óra bérért, ami szerintem jó.) Ha neked ez nem kivitelezhető ami teljesen érthető akkor én csak annyit tudok javasolni, hogy ha a képzés után nem egyből nettó 300 lesz a fizud akkor se add fel, mert szerintem a képzés után is inkább gyakornoknak, néhány helyre akár tényleg juniornak mehetsz. A lényeg, hogy a képzés után is tanulnod kell amíg dolgozol, de az első nagyobb lehetőség valószínüleg inkább másfél-két év után fog jelentkezni, nem 5 hónap után.

Még annyi,hogy nem lebeszélni akarlak.Nagyon jó dolog a programozás, de én így hogy benne vagyok nem érzem magam elégnek egyszerűen ahhoz, amit sok helyen elvárnak.

2021. jan. 13. 17:09
 2/13 A kérdező kommentje:

Nagyon-nagyon szépen köszönöm a segítő válaszodat!

Érdekel még mások tapasztalata (akár csak hasonló tanfolyamról is), meglátása, véleménye a linkelt tanfolyammal kapcsolatban.

2021. jan. 13. 17:17
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy klasszikus "sales funnel page".

Kicsit olyan mintha minden egyes sztereotípiát belerakott volna. A visszaszámláló a kedvencem a végén, az kihagyhatatlan.

300 ezret kifizetsz és 10 fős csoportban kell tanulnod.

Még megérteném ha gyorstalpaló lenne és rettenetesen intenzív, de 6 hét kell ahoz, hogy eljussanak a tömbökhöz, 4 hét az elágazásokhoz. ... Egyetemen ezeken kb 3. előadáson átmennek, úgy hogy szintén a nulláról indulnak.

Plusz kevesebb óraszámmal dolgoznak mint itt, ahol heti 3x1,5 órát kapsz.

Igazából az utolsó 3 hétre bedobtak egy pici adatbázis kezelést és springet. Gondolom egy nagyon alap spring applikáció koronázza meg az egész tanulmányt.

Lényegében ezzel a tudással semmilyen pozícióra nem vesznek és lényegtelen maga az oktatás.

Csak hogy kontextusba helyezzem a munkalehetőségeket.

BME Mérnökinformatikus képzésén 3. félévben egy átlagos diák a kurzuson tanított minden témában fényévekkel azok előtt akik ezt a tanfolyamot elvégeznék.

(Azért gondolom fair összehasonlításnak mert ott a Programozás 3 tantárgy is egy Spring applikációval zárul, persze ennél komolyabbal)

A lényeg, hogy a munkáltatók még őket is messziről elkerülik.

4. félév végétől állnak szóba a BMEs diákokkal. Akkor is meg van az az előnyük, hogy diákmunkára és gyakorlatra felvehetők a hallgatói jogviszonyuk miatt.

Plusz gyakran kötnek minimum időre szerződést, hogy a cégnek mindenképpen megérje a diákok felkarolását.

Mindezekkel arra akartam rávilágítani, hogy ha hasonló szinten is lennél mint egy 4. félévét kijáró Mérnökinformatikus egyetemista, akkor sem érdekelnétek hallgatói jogviszony nélkül a munkáltatókat.

Az meg már teljesen egyértelmű, hogy a képzés ettől fényévekkel levan maradva, így elég erős kijelentés, hogy elrepítenek a "junior programozó" szintig.

Amúgy nem feltétlenűl lenne probléma a kurzussal, csak óriási igéreteket tesz és sokkal jobbnak állítja be önmagát, mint amilyen.

Bárki elkölthet erre 300K-t. Engem személyesen nem érdekel, csak ne legyenek valószínűtlen elvárásai.

Ha valaki egy ilyenre jelentkezik tudnia kell, hogy semmit nem jelent ez a képzés a munkapiacon, nem viszi őket közel a junior pozíció eléréséhez és legfontosabb, hogy ingyenesen megtalálható anyagoról beszélünk.

... de ha kell most betudnék linkelni 2db udemy kurzust összesen 6 ezer forintért, amik jobban struktúráltabbak ennél, több információt adnak át és az elvégeztükkel kapott pdf certificate valószínűleg ugyan annyit ér mint ez a képzés.

Szóval nyugodtan vegyen meg bárki akármit, csak tudja mibe vág bele...

2021. jan. 13. 17:39
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ezután a képzés után biztos hogy nem megy senki gyakornoknak, mert gyakornoki pozíciókra egyetemistákat vesznek fel. Három okból: egyrészt a diákmunkának kedvezőbb az adózása, jobban megéri a cégeknek így foglalkoztatni a hallgatói jogviszony alatt, másrészt sok helyen szeretik kitermelni az utánpótlást, akit felvesztek állandó fejlesztőnek. Ha meg mégsem veszik fel, akkor is ott lesz 1-2 év tapasztalat a frissdiplomás versenyzőnk önéletrajzában... Harmadrészt össze sem lehet hasonlítani a 20 hetes kurzust a 3,5 éves egyetemmel (vagy folyamatban lévő tanulmányokkal) a végzettek készségei és tudása szempontjából. Megértem, ha valaki a programozásban a könnyű pénzt látja, de nem kódmajmok kellenek, akinek a munkáját 5 dollárért elvégzi egy 16 éves indiai egy online programozóbörzén, hanem széles látókörű fejlesztők.
2021. jan. 13. 17:58
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

"Könnyen elsajátítható, intuitív Programozási Nyelv"

Ennél szarabb marketinges dumát sose hallotam programozás témakörben. Ha ennyire könnyű lenne a Java (tény, számomra könnyebb, mint egy C, Kobol vagy ADA, Assembly), de ez akkor is komoly OO nyelv. Ha tényleg könnyenn elsajátítható lenne piacképes állapotban, túlkínálat lenne Java fejlesztőkből.

Mivel az egész online, megkockáztatom akár előre felvett órák vannak. találkoztam már ilyen képzéssel, milliós tandíj ellenében.Heti konzultációkra volt lehetőség real-time.

A tematika és idő alapján nagyon minimális tudást ad.

"JavaEE és Spring Boot Framework" 4 hét alatt édeskevés webfejlesztő backendes állásokhoz. Ennél jóval komplexebb témakör.

Ajánlanék inkább egy magyar csatornát, ez még lehet jobb is, és ingyenes:

https://www.youtube.com/playlist?list=PL1WwhU4dv6tG8C8aGca5I..

Szintén Java fejlesztés, összetettebb, mint csak programozás:

https://www.youtube.com/c/SanFranciscobolJottem/playlists

Régebbi videók, alapozásnak szintén jó:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLuYHIg_0xQJuV__ceSGjF..

Rengeteg tutorial videó elérhető ingyenesen, illetve Udemy, Lynda van fent a neten, stackoverflow, w3school stb. szinte kiváltanak egy ilyen képzést.

2021. jan. 13. 19:41
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Csatalakozom az előttem szólókhoz, ezt a tudást a netről ingyen is meg tudod szerezni, vagy 1-2 Udemy-s kurzusról ha megy az angol, és nem kerül ennyibe. Munkánál az egyetem szinte mindenhol elvárt, ha megteheted és komolyan érdekel a programozás én a Te helyedben megpróbálkoznék egy levelezővel. Nem a kurzus akarom szidni, mert ad némi tudást, de ahogy előző válaszadó is mondta többet ígér mint amit ad.
2021. jan. 14. 08:52
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Megnézve a weboldalt, hamar rá lehet jönni, hogy ez tömény reklám. Így ha ezt nem is, a programozást mindenképpen ajánlom.
2021. jan. 16. 22:16
 8/13 Fsms ***** válasza:
100%
RUANDER t tudom ajánlani , gyerekem jár oda, színvonalas.
2021. jan. 17. 13:17
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen a ruander tényleg normális
2021. jan. 17. 13:28
 10/13 A kérdező kommentje:

#8 #9

A Ruander indít tanfolyamot teljesen online?

Nem tudok feljárni Budapestre munka mellett, mert nem engednek el.

Mostani időszakban a szabadságot sem lehet akármikor kivenni.

(Igen, van amivel mi rendelkezünk, de most nem normál helyzet van.)

2021. jan. 17. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!