Melyek azok az ingyenes online tanfolyamok ahol hatékonyan megtanulhatom a programozás alapjait?
Nincsenek ilyenek.
A programozás sokkal többet jelent egy programnyelv elsajátításánál. Nem véletlenül tanulják 4 éven keresztül, napi 5-7 órában.
A java nem rossz kezdésnek, ha már mennek az alapok akkor válts c++-ra és vedd meg a "programming principles and practice using c++" című könyvet. Ha nem tudsz angolul, akkor magyarul is meglehet venni, de lehet pdf-ben is találsz magyart (angolt biztosan).
Ez a könyv, aranyat ér. C++-on keresztül vezet be a programozásba (szóval minden alapot megmutat amit később minden nyelvnél tudsz alkalmazni) és maga Bjarne Stroustrup a c++ nyelv alkotója írta a könyvet.
Programozó vagyok, nekem ez a könyv annó nagyon sokat segített. Gyakirlatilag "tudtam" programozni utána. Mindenen végigvezet, teli van feladatokkal (aminek van megoldása online), és teli van ultra nehéz feladatokkal is. Ezt a könyvet befejezni elképesztő érzés volt, rengeteg mindent tanultam, innentől kezdve mindenben előrébb jártam a többiekkel szemben egész egyetem alatt (nyílván volt pár srác, a vége fele többen is akik már akkor programozóként dolgoztak, de így is a hallgatók 95%-ánál jobban tudtam az anyagokat).
Persze a könyv mellett dolgozz saját projecteken is, kezdésnek egy akasztófa OOP szemlélettel csinálva hatalmas előrelépés (de lehetőleg txt fájlokból olvass szavakat bele).
Ezek mellett a legfontosabb barátod stack overflow lesz, itt találsz minden problémádra is megoldást. De az nem gyakori, ne írj ki kérdédt még kezdő vagy, mert 100000% hogy már volt olyan kérdés, szóval megjelölik duplicate nek és törlik a kérdésed.
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!