Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Érdemes lehet m1-es macbookot...

Érdemes lehet m1-es macbookot venni szoftverfejlesztésre?

Figyelt kérdés
Új laptop vásárlása előtt állok és nagyon csábít az új m1-es processzorral felszerelt macbook air. Mindig is szerettem volna egy macbookot a hosszú akkumlátor üzemidő, jó hordohatóság és a kiváló anyaghasználat miatt. A mac os is nagyon tetszik, már rengeteg videót néztem róla, hogy mennyire nehéz átállni wondowsról, és egyáltalán nem az. Jelenleg az óbudai egyetem neumann karára járok, ahol visual studioban programozunk C#-ban. A kompatibilitási problémáktól félek főleg és az lenne a kérdésem, hogy hosszútávra jó beruházás lenne-e egy ilyen laptop egy jövőbeli programozónak? Azt tudom, hogy jelenleg nincs lehetőség az m1-es mac-eken windows emulálására, viszont a parallels csapata már dolgozik ezen.

2020. dec. 15. 22:26
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%
Apple termékekre akarsz fejleszteni? Akkor igen, amúgy nem.
2020. dec. 15. 23:16
 2/15 anonim ***** válasza:
83%
Nem nagyon éri meg, tényleg csak, ha os x-re/iOS-re tervezel fejleszteni. Pont a kompatibilitás miatt nem éri meg, elég szenvedés lesz, egy infós szak, hogy a legtöbb progi nem vagy csak fizetős változatban érhető el rá, amit használnátok egy windowsos gépen.
2020. dec. 15. 23:45
 3/15 anonim ***** válasza:
86%
Nyilván rohadtul nem, tehát a C# pont az az egyetlen nyelv amit az ember fejlesszen Windows alapú rendszeren ahhoz való géppel, mert arra találták ki. Mármint felőlem pisálhatsz széllel szembe csak ne sírj ha lehugyoztad magad...
2020. dec. 16. 08:50
 4/15 anonim ***** válasza:
97%
Hogy úgy általában megéri e az személyes preferencia és célok kérdése, a te esetedben viszont nem ajánlanám. Ha .NET Core-t használtok akkor esetleg működhet a dolog, de ha .NET Framework-öt akkor már nem igazán. (Előbbi cross platform, utóbbi csak Windows).
2020. dec. 16. 11:03
 5/15 anonim ***** válasza:
95%

"visual studioban programozunk C#-ban" « Egyértelműen Windows rendszer szükséges.

A virtualizációra van lehetőség, tudod benne futtatni a Windows -t is, de mivel más CPU technológia, így csak jelentős teljesítmény csökkenéssel.

A hosszú üzemidőhöz nagy kapacitású akku, és kicsi fogyasztású hardver kell.

2020. dec. 16. 11:41
 6/15 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem meg hagyjátok hagy vegye meg.

Hiába mondtam már el számtalanszor itt is, hogy a Mac gépek csak és kizárólag azoknak az embereknek van kitalálva, akik nem is akarnak érteni a géphez, csak elég ha jó drága és amint az a jelen kérdésben is elhangzik, jó az anyaghasználat... ...ezeknek az embereknek elég ha azt tudja a gép, hogy pizzát rendeljenek vacsorára... :-)

Szóval had vegye meg, had tapasztalja meg a saját bőrén, hogy jó-e ez neki vagy sem.

Mellesleg arra, amire használni akarja az egyetemen egy egyszerű, olcsó laptop is megtenné, de látszik, hogy ő is azért vesz gépet, mert jól néz ki.

2020. dec. 16. 20:21
 7/15 anonim ***** válasza:
96%

Az üzemidő nagyban függ a terheltségtől és ha emulációt futtat a CPU akkor az harapja az akkut rendesen.

Nem hogy PC, de még egy commodore 64 emulátor is terheli a processzort.

Azon kívül, a világ alapvetően PC-s. Mi hasznod lenne a MACBook-ból, azon kívül, hogy sokan azt gondolnák rólad, hogy elitista vagy?

Ha jó gépet akarsz, hosszú üzemidővel, olyat meg találsz a PC-k között is. 400 rugó körül/fölött már nagyon brutál gépek vannak.

Ott a dell XPS 13, ami egy árban van a MACBook M1-el, vagy ha futja, akkor vegyél egy alienware-t.

2020. dec. 17. 08:27
 8/15 anonim válasza:
42%

Hát amúgy tényleg nehéz döntés, de szerintem ha még egyetemista vagy ne MacBookot vegyél, majd csak utána, ha szeretnél.

Off topic: érdekes módon a világ minden felsőoktatásában meg tudják oldani ha MacBookod van, a világon mindenhol ezt ajánlják programozásra. Magyarok: mi ez a szar, semmire nem jó stb stb stb

2020. dec. 17. 10:34
 9/15 anonim ***** válasza:
48%

#8: Kérlek szépen ez azért van így, mert legyünk azért őszinték Magyarországon az oktatás mindig is kimagasló volt. Kivéve az utóbbi évtizedet és az elkövetkezendőket, amikor is "el-Amerikásodunk"...

Sok országból jöttek Magyarországra csak azért, hogy itt tanulhassanak. Ugyanis a többi országban, köztük Amerikában is szabad-szellem uralkodott mindig is, ami bevallom nagyon jó, ha tudják normálisan kezelni.

Szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy a szellemileg elmaradottak (és akkor még szépen fogalmaztam) persze hogy meg tudják oldani minden egyetemükön a világban mindenhol a MacBook-al történő oktatást, hiszen nem is mennek bele annyira mélyen a dolgokba (témákba). Mint akár a magyarok.

De abban igazad van, hogy manapság már a magyarok se mennek bele olyan mélyen a dolgokba, szóval kiválló a MacBook is... :-)

2020. dec. 17. 11:44
 10/15 anonim ***** válasza:
43%

"legyünk azért őszinték Magyarországon az oktatás mindig is kimagasló volt. "

Hát annyira azért nem, sőt.

Az tény, hogy van egy két terület /orvostudomány és a műszaki tudományok némelyike /építészet, villamosságtan//, ahol az oktatás színvonala megüti a nyugati átlagát, de ezen túl nincs mire büszkék lennünk.

A világ 500 legjobb egyetemei közé rendre be kéne kerülniük az egyetemeink legalább negyedének, mivel apró, picike ország vagyunk. Hát, nem így történik.

A magyar oktatás, különösen a felsőoktatás nagyon-nagyon színvonalas volt úgy 1900 és 1940 között. A teljes tudásanyag 60 %-a volt elég a legrosszabb érdemjegyhez. Akkoriban a legtöbb hallgató menetrend szerint, tehát halasztás, bukás nélkül végzett. A hallgatók nem kis része középiskolai korrepetitor is volt. Egy bármilyen diplomáért vért kellett p.sálnia az aspiránsnak és gondoskodtak róla, hogy ez meg is történjen.

2020. dec. 17. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!