Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Egy ilyen parancssoros menüt...

Egy ilyen parancssoros menüt hogyan lehetne összehozni?

Figyelt kérdés
Annyi kellene nekem csak, hogy ne parancsokat írhass be, hanem menüpontok között válogathass nyilak / w,a,s,d billentyűkkel. Persze, 1-2 helyen szükség lenne arra, hogy írni tudj, de tulajdonképpen ez lenne a főbb dolog.
2020. dec. 14. 20:23
 1/10 anonim ***** válasza:
78%
Hol és miben?
2020. dec. 14. 20:31
 2/10 anonim ***** válasza:
78%
Milyen nyelven?
2020. dec. 14. 20:31
 3/10 anonim ***** válasza:
73%
Milyen nyelven? A sokban alapesetben csak vagy az aktuális sort tudod visszatörölni, vagy az egész képernyőt tudod letakarítani. Az utóbbival persze megoldható: minden gombnyomásra letörlöd a képernyőt, majd újra kiírsz mindent. Valami extra karakterrel, színezéssel jelzed a kijelölt elemet. Ha nincs "kurzormozgató" parancs a nyelvedben, vagy nem találsz hozzá ilyen libet, akkor csak az utolsó sor végén tudod bekérni az új szöveget.
2020. dec. 14. 20:33
 4/10 anonim ***** válasza:
7%
C# windows esetén elég egyszerű az objektum orientált programozás grafikus felületen,. Szerintem erre van szükséged.
2020. dec. 14. 21:24
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

tehát egy TUI kéne?

[link]

van pár lib, aztán hogy neked melyik felel meg, meg hogy milyen prog. nyelvhez kell....

pl. it egy python-os: [link]

2020. dec. 15. 05:37
 6/10 A kérdező kommentje:

Nyelvtől és környezettől függetlenül tettem fel a kérdést, pont azért, mert engem egyelőre csak az érdekel, hogy milyen lehetőségek vannak, nem kifejezetten egy lehetőséget akarok nézni. Még nem használok egy nyelvet sem, csak tanulgatom az alapokat mondhatni, aztán majd később választok 1-2 nyelvet amin erőteljesebben akarom tanulni.

#5 igen, tulajdonképpen arra lenne majd szükség. Kaptam egy pontosabb leírást, miszerint arra lenne szükség, hogy néhány sort mint linket haszálni (pl vannak boot, options, exit soraid, a boot meghív egy funkciót, az options egy újabb menübe visz át ahol ha le enterezel egy sort, az úgy működik mint HTML-nél egy checkbox, tehát ilyen boolean típusúnak kellene lennie és megváltoztatni az értékét, az exit szintén egy funkciót hív meg). Elég bonyolultnak hangzik ahhoz képest, hogy ez valami kezdő portfolio projektnek szánt dolog, de van idő bőven és nem riaszt el a kihívás :D Ezt a python linket megnézem, köszi!

Köszi a válaszokat!

2020. dec. 15. 07:13
 7/10 anonim ***** válasza:
Enum pl?
2020. dec. 15. 08:56
 8/10 anonim ***** válasza:

"arra lenne szükség, hogy néhány sort mint linket haszálni (pl vannak boot, options, exit soraid, a boot meghív egy funkciót, az options egy újabb menübe visz át ahol ha le enterezel egy sort, az úgy működik mint HTML-nél egy checkbox, tehát ilyen boolean típusúnak kellene lennie és megváltoztatni az érték"

Kérdező, amire neked szükséged van, az csak látszólag szimpla dolog. Valójában a véges automaták (DFA) témakört kellene alaposan körül járnod. Ez neked így, előtanulmányok nélkül, egy csukafejessel nem fog menni.

A szimpla menü az más.

2020. dec. 15. 18:24
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem igazán értem, hogy miért lenne arra szükségem.
2020. dec. 15. 22:19
 10/10 anonim ***** válasza:
2020. dec. 15. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!