Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C++-ban milyen megoldások...

C++-ban milyen megoldások vannak arra, hogy egy parancssoros program ablaka ne záruljon be, miután a program kiírta az eredményt, hanem várakozzon billentyűlenyomásra?

Figyelt kérdés
Mi a legjobb megoldás? Mi a szabványos, több oprendszeren is működő megoldás? A tanárunk szerint a getch() nem elegáns, tudtok jobbat? És ez csak windowson probléma? Linuxon meg lehet nyitni parancssoros programot grafikus felületi fájlkezelőből dupla kattintással?

2020. máj. 6. 07:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
2020. máj. 6. 07:23
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha szerinte nem elegáns megoldás, akkor illene elegáns negoldás(oka)t is tanítania.
2020. máj. 6. 08:17
 3/6 anonim ***** válasza:

Amikor utoljára Windowson programoztam (8-10 éve), az IDE (azt hiszem, Code::Blocks vagy Dev-C++ volt) automatikusan odavágott egy PAUSE-t minden konzol alkalmazás után. Gondolom ti VS-ben programoztok, ott nincs ilyenre mód?

Linuxon attól függően, hogy melyik disztró melyik fájlkezelőjét használod, általában van "Futtatás terminálban" vagy valamilyen hasonló jellegű pont a helyi menüben. De én személy szerint sokszor eleve paranccsorból fordítok.

2020. máj. 6. 08:21
 4/6 anonim ***** válasza:

A tanár menjen és szopjon lovat.

A konzol alkalmazásoknál a getch() függv. éppen arra van, hogy az app egy (vagy több) karaktert fogadjon, majd azt kiértékelve cselekedjen, jelen esetben lépjen ki. Itt eleganciáról beszélni erős félreduma. De sztem ezt csak te találtad ki, és nem a tanarad.

És jah, windowson is meg lehet nyitni parancssori motyót egy szimpla dupla kattal.

2020. máj. 6. 08:31
 5/6 A kérdező kommentje:

Stackoverflowon azt irjak, hogy a getch() es getchar() nem szabvanyos megoldasok, system("pause") pedig nem platformfuggetlen.

Az std::cin.get() lenne a jo?

2020. máj. 7. 02:19
 6/6 A kérdező kommentje:
2020. máj. 7. 02:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!