Visual Studioban miért kell telepíteni a Windows 10 SDK-t, ahhoz, hogy egy egyszerű parancssoros hello wörldöt le tudjak fordítani?
A console appot választom ki, mint ahogy itt mutatják:
Igazából nem baj, ha fel kell tenni a windows 10 sdk-t, nem halok bele nyilván, csak kíváncsiságból kérdeztem meg. CodeBlocksban nem Qt Creatorban elég egy fordítót felrakni ahhoz, hogy egy hello world forduljon.
Nem kell. Bár a 2012-es verzió volt az utolsó, amivel komolyabban dolgoztam (szóval nem 100%, hogy jól tudom), de úgy tudom, a Win10 SDK az UWP alkalmazásokhoz kell csak.
Ettől persze még "érdekes", hogy Microsoftéknál minden tízszer akkorára nő, mint amekkora reálisan indokolt lenne. A Lazarus kb. fél GB. A MonoDevelop még feleannyi sincs, és .NET-re fordít. CodeBlocks+GCC/Mingw, SharpDevelop, KDevelop a töredékét foglalják, mint a VS. Persze, értem én, hogy "sokkal többet tud" (=tele van pakolva egy rakás olyasmivel, amit szökőévente egyszer, ha használsz), de azért ennyivel nem "tud többet".
Kicsit rákerestem, és másnál is volt ilyen hiba. Igaz, én 2019-el próbbáltam, de ott is ugyanez a helyzet.
"The default options selected on the right side of the screen should be fine, but please ensure that the Windows 10 SDK is selected."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!