Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Matematikus végzettséggel...

Matematikus végzettséggel felvesznek programozónak?

Figyelt kérdés

Matek BSc diplomám van, jelenleg pedig programozást tanulok egyetem.

Mivel most kezdtem, ki tudja, hogy alakul az élet, 3 év marha sok, jelenleg ezért a papír helyett az lebeg előttem, hogy értsek is a dologhoz.

Ha netán csak a matekos papír marad, de kitanulom a szakmát (mondjuk így), nem dobják kapásból vissza a jelentkezésem programozó állásoknál?

2020. dec. 13. 13:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
88%
Megéri amúgy folyamatosan tanulni, akár 4 diplomát is szerezni. Levelezőn semmi se nehéz, minden könnyebb, főleg már a 2.3. diploma után.. semmi se okoz nehézséget. Minél több tudásod van annál értékesebb vagy főleg progrmaozáson belül, mert akkor olyan feladatokat is eltudsz látni, amit amúgy nem tudnál. Például egy könyvelői szoftvert nem tudnál elkészíteni anélkül, hogy a gazdasági ismereteket, számvitelt, könyvelést ne ismernéd. :D Szóval érted mire célzok.
2020. dec. 13. 16:10
 12/17 anonim ***** válasza:
55%

Matek tárgyaknak mérnökinfó bsc képzésen valamivel több min egy félévnyi kreditértéke van (30 - 35 kredit). Programtervező szakon valószínű több matek is van de ettől függetlenül az infós tárgyak még egymásra épülnek.

Ha msc szakon van a kérdező akkor a felső matek tárgyak ennek a felét sem teszik ki.

2020. dec. 13. 16:27
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
12. Saját tapasztalatból tudom mondani, hogy a legtöbb infos tárgy a matekra épül. Szóval 1 évet simán lehet nyerni, ha elfogadják őket. Persze 75%-ban a tematikának egyeznie kell, de a matek bsc alatt biztos talál olyan tárgyat, amely hasonló jellegű volt.
2020. dec. 13. 16:40
 14/17 anonim válasza:
76%
Lehet lepontoznak de én matek BSc után már nem is vernék el 3 évet mert bootcamp után teljesen piacképes lehetsz
2020. dec. 13. 20:04
 15/17 zozo256 ***** válasza:
100%
Én matek MSc-vel vagyok most szoftverfejlesztő. Nagyon sima az átjárás egyik szakmából a másikba szerintem. Nem mondom, érzem néha a hiányosságaimat a munka során, de hamar megtanulja az ember.
2020. dec. 13. 20:44
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
2020. dec. 13. 21:06
 17/17 anonim ***** válasza:
Ha egyetemet is elvégzed, gondolom mellette dolgozol. Az elég kemény. Melyik egyetemet? BME-t pl munka mellett csúszás nélkül nem lehet elvegezni, ha nem vagy zseni.
2020. dec. 26. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!