Üzemmérnök-informatikus BProf-al meg lehet pályázni diplomás munkákat? Lehetek programozó ilyen végzettséggel?
Gazdaságinformatikát kezdtem el idén, és rájöttem, hogy a programozás jobban érdekel, mint a gazdaság. Viszont a matek nem az erősségem, szóval egy mérnökinfó BSc-t nem bírnék. Átjelentkeznék jövőre az üzemmérnök-informatikis BProfra, ahol ugyanannyi a programozás, mint mérnökinfón, csak sok reálos tárgyat kiszedtek a tantervből. Ezáltal ugye nem is BSc hanem "csak" BProf, viszont ez is alapképzés (szóval nem felsőoktatási szakképzés (FOSZK) és nem is OKJ).
El fogok tudni helyezkedni ezzel a végzettséggel? Megpályázhatok felsőoktatási végzettséget igénylő programozói állásokat? Mennyire nézik le a munkáltatók ezt a végzettséget?
Én ide járok egyetemre bsc-re.
Hát, mindenki azt mondja egyöntetűen, hogy ez a képzés egy hulladék, a legbénább szakmunkás-szinten.
Szerintem ne gyere ide, ha az oktatók így vélekednek róla, és a hallgatók jó része is, akkor van rá sok esély, hogy a cégek is.
Amúgy csak szorgalom kérdése az egész, egy bsc mindenkinek teljesíthető :)
Vagy ne BME-re gyere, azt hallottam, hogy az Óbudai mérföldekkel könnyebb.
Biztos vagyok benne, hogy el fogsz tudni helyezkedni normális helyen a bprof-al is.
Én az ELTE-te járok a proginfo FOSZK-ra ami csak 2 éves, de pl. az EPAM, Evosoft és hasonló kaliberű cégek támogatják ezt a képzést.. pedig ez ugye ilyen OKJ szintű papírt ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!