Villamosmérnökök,egyetem előtt milyen suliba jártatok?
Villamosipari szakközépbe. Technikusit is megcsináltam. Egyrészt plusz pont felvételin, másrészt úgy voltam vele, ha az egyetemről kihullanék vagy valami okból félbe/abba kell hagynom, lesz egy szakmám.
Az első két félévben elég sokat segített. Rengeteg dolgot, amit a gimnazisták, nem szakirányú oktatásból érkezők akkor a nulláról kezdtek én így már tudtam és csak hozzátanulni kellett néhány dolgot az elméleti háttérből.
#3-#4
Hogy értitek?
Sima gimnáziumban végeztem. Semmi szakirányú végzettséggel nem rendelkeztem az egyetem előtt.
A hobbielektronikás csoportokban egyébként nagyon szidják az ilyen embereket, mint én vagyok - szerintük szakmailag inkompetensek a gimisek. Ez lehet, hogy így van, de nemrég kezdtem dolgozni gyakornokként a mostani munkahelyemen. Úgysem rögtön én tervezek mindent, nem kell fejből ismernem az összes ic-t, és úgyis segítenek a mérések lebonyolításában. :)
Vidékre jársz egyetemre?
Vidéken nincs villamosmérnökképzés csak városban.
Nem, Budapesten tanulok.
Miért kérdezed?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!