Milyen játékokat lehet visual studio-n készíteni?
#12-esnek: a felhozott IKEA-s példád mindent visz! :-)
Én sohasem azzal foglalkoztam, hogy egy adott programozási környezettel milyen programokat tudok csinálni.
Engem az érdekelt, hogy minél több programozási nyelvet kipróbáljak, írjak benne kisebb-nagyobb alkalmazásokat (értsd játék vagy felhasználói programok), és ha arra kérnek, hogy oldjak meg egy adott problémát a számítógéppel, akkor a problémához választottam a szerintem legmegfelelőbb programozási nyelvet, fejlesztő környezetet.
Tehát a válasz a kérdésre: olyan játékokat tudsz vele csinálni, amire az eddigi tudásod elegendő.
Bár manapság azt nevezik programozásnak, hogy:
Show("SexyGirls.jpg");
és hogy legyen háttérzene is:
Play("PushTheButton.mp3");
ha meg valaki 3D-ben akar programozni:
ViewIn3DandRotate("Shrek.3ds");
Esetleg próbálkozz a Unity-vel, az sok sikerélményt és hatalmas önbizalmat ad minden kezdőnek... :-)
"Nem egészen világos, hogy ezt a kérdést a kollégák egy része miért kezeli úgy, mintha Kérdező fordítóprogram nélkül, kizárólag önmagában önmagában akarná használni a VS-t,"
Azért kezeli mindenki így a kérdést, mert kifejezetten a visual studioval akar játékot csinálni. Aki akár 3 órát fogalkozott ezzel a témakörrel, az nem fogja azt mondani, hogy az IDE-vel akar játékot csinálni. Viszont ebből arra lehet következtetni, hogy egy hello worldot se írt még a srác.
"...holott ő ezt sehol sem deklarálta. "
Mi az, hogy deklarálta? Miért kell így beszélni hétköznapi dolgokról? Enélkül nem tudja bebizonyítani, hogy van köze a szakmához?
" A dolog mindazonáltal nem tűnik értelmesebbnek, mintha azt kérdezné, hogy Ikea "ARKELSTORP" íróasztalon milyen regényeket lehet írni."
Ha az utolsó mondatával ütötte az elsőt, akkor mi értelme volt az első mondatának? Na, hogy én is mondjak valamit: ez inkonzisztens!
"A kérdés az, hogy VS IDEbe lehet-e játékot készíteni és hogy milyet"
nagyon egyszerű a válasz. Nem lehet. Ahhoz programot kell írni. Minek rágjuk ezt még?
@18:
„Mi az, hogy deklarálta?”
Magyarul annyit tesz, hogy 𝘬𝘪𝘫𝘦𝘭𝘦𝘯𝘵𝘦𝘵𝘵𝘦. Ennek a szónak a hétköznapi értelemben való használata semmiféle szakértelemmel való hivalkodást nem céloz, nincs közöm a szakmához, amint az ezeken az oldalakon egyébként nem is titok.
„kifejezetten a visual studioval”
Nem éppen. Visual Studio𝘯, ami éppenséggel teljesen a helyén van, hiszen a VS egy IDE, vagyis egy programok írását támogató fejlesztőkörnyezet, viszont a fordító meghatározása nélkül a kérdés megválaszolhatatlan, illetve az elvileg korlátlan lehetőségeknek csak Kérdező ismeretei szabnak határt.
„ez inkonzisztens”
Az első mondatom szerint Kérdező sehol sem állította, hogy ne akarna fordítót is használni, az utolsó/második pedig azt példázza, hogy egy, a cél szempontjából mellékes segédeszköz felemlegetése nem teszi megválaszolhatóvá a kérdést. Ez két egymástól független, más-más tárgyra vonatkozó kijelentés, amelyeken emiatt holmi konzisztencia éppen úgy nem kérhető számon, mint ahogyan nem is üthetik egymást.
21 - öreg, tudom mit jelent az a kifejezés, hogy deklarálni valamit. A kontextusba nem illet bele, rossz helyen használtál egy komoly szót. Arra enged következtetni, hogy okoskodsz, és bizonyítani akarsz valamit.
"Nem éppen. Visual Studio𝘯, ami éppenséggel teljesen a helyén van, hiszen a VS egy IDE, vagyis egy programok írását támogató fejlesztőkörnyezet, viszont a fordító meghatározása nélkül a kérdés megválaszolhatatlan, illetve az elvileg korlátlan lehetőségeknek csak Kérdező ismeretei szabnak határt."
Bullshit. A VS egy integrált fejlesztői környezet, egy eszköz, amivel egy szakmában jártas ember építeni tud. Magában semmit nem ér. Mihez ért a kérdező? Ez olyan mintha arról beszélgetnénk, hogy milyen házat lehet építeni egy röhm, fél millió forintos szerszámkészlettel.
"Az első mondatom szerint Kérdező sehol sem állította, hogy ne akarna fordítót is használni, az utolsó/második pedig azt példázza, hogy egy, a cél szempontjából mellékes segédeszköz felemlegetése nem teszi megválaszolhatóvá a kérdést. Ez két egymástól független, más-más tárgyra vonatkozó kijelentés, amelyeken emiatt holmi konzisztencia éppen úgy nem kérhető számon, mint ahogyan nem is üthetik egymást."
Neked nem fáj a fejed? Miért írsz hömpögygő körmondatokat a semmiről? Ismét bullshit: az első mondatodban értetlenkedsz, hogy miért kezeli mindenki úgy a kérdést, ahogy az fel lett téve. Az utolsó mondatodban pedig elismered, hogy nem értelmesebb a kérdés mint.... [egy hasonlat amit én is írtam az előbb a szerzámkészletről]
Ködösen fogalmazol és magyartalanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!