Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy ejtik ki ezeket a szavaka...

Hogy ejtik ki ezeket a szavakat (C++)?

Figyelt kérdés

cout

cin

return

int

int main

float

char

pointer

2020. aug. 23. 23:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
42%

Nem tudok sok újat hozzátenni, csak ahogy én szoktam mondani, kb:

cé-aut

cé-in

ritörn

int

méin

flót

kar (karakter, character, /ˈkæɹəktɚ/)

pojnter (erős magyar akcentussal :))

2020. aug. 24. 11:16
 12/13 anonim ***** válasza:

#8 De igen, van magyar kiejtés, magyar nyelvkontextusban a legtöbb angol szót nem fogjuk angol kiejtés szerint mondani, mert nem illeszkedik a magyar kiejtésbe, elsősorban a hangsúlyozás miatt, ami rendkívül kényelmetlen és furcsa tud lenni magyar szövegkörnyezetben.

Igazából úgy ejted ezeket a kifejezéseket ahogy szeretnéd, ejtheted angolul, ejtheted magyarosabban, nem számít.

2020. aug. 24. 22:45
 13/13 pappgr ***** válasza:
Én azon a véleményen vagyok, hogy senki nem fog megnyúzní mert nem úgy ejted a szavakat mint mások (amíg érthető marad). De hiszek benne, hogy a szavaknak van helyes és helytelen kielytése. Pont ahogy a pasta carbonara-nak is van receptje, de csinálhatod sonkával ha az van otthon. Az angol szavakat angolul kell kelyteni, ezzel együtt, szerintem budapestet is így kell kimaondani, de természetesen nem várom el elgy külfölditől, hogy tudja. Nem mellesleg. Ezért ha van lehetőségünk akkor helyesen tanuljuk meg a szavak kielytését, tehát float az fləʊt (fonetikusan) és nem flo-at.
2020. aug. 27. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!