Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Létezik "infós" agy (gondolkod...

Létezik "infós" agy (gondolkodás)?

Figyelt kérdés
Több ismerősöm zúg ki infó szakról, akár OKJ vagy egyetem. Viszont két ismerősöm is kiválóan megél abból, hogy otthon a szobában megtanult programozni stb... egy infótanár-rendszergazda ismerősöm tőlük függetlenül mondta azt, hogy kell hozzá egyfajta logika, amit nem biztos, hogy meg tudsz tanulni, de aki igen, az gyakorlatilag magától is rájön. Igaz is, hány olyan "zuginformatikus" van, aki simán a legmagasabb szintre képzi magát. Ettől még fontos a suli, csak egyáltalán nem feltétel. Amúgy én abszolút hülye vagyok hozzá, de leginkább egyáltalán nem érdekel ez az elfoglaltság.

2020. aug. 16. 14:56
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Baron-Cohen oxfordi pszichológus azt mondta, a reál-agy (férfi) az apró részleteket és eszközöket tudja jól átlátni, a humán-agy (női) pedig a tág összefüggéseket.
2020. aug. 18. 10:09
 22/30 anonim ***** válasza:
48%
És? Akkor már igaz is? Én is pszichológián végeztem, szánalmas, ami ott kutatás néven folyik. Megdöbbennél, ha látnád.
2020. aug. 18. 16:08
 23/30 A kérdező kommentje:
Valószinű részigazság. Ez ott szépen ki van fejtve. Magyarul is megjelent, a címe "A szélsőséges férfiagy" és még valami, nem ugrik be. Persze, nem mindegy, hol tanulja az ember. Az újvárosi, az óbudai meg a BME közt is lehet különbség, ugye.
2020. aug. 18. 17:07
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
Én a pszichológiát, mint tudományt kérdőjelezem meg. Mondom, tanultam, és nem azért, mert rossz suliba jártam, nekem a hitelességgel vannak gondjaim.
2020. aug. 18. 17:09
 25/30 A kérdező kommentje:
Oh, értem. Erre az is a válasz, hogy a pszichológia nem tudomány. Erre mondta Goethe párszáz éve a Faust-ban, hogy aki elevent óhajt ösmérni, lemérni, a lelkét űzze annak elébb ki. Embereket, viselkedést nem lehet mérni, így nem ugyanaz a kutatás, mint az egzakt matek vagy mateknyelven, számokkal bemutatott. Nem is feltétlen megismetelhető, pláne ugyanazzal az eredménnyel. Ennek ellenére nem véletlen, hogy pl. Mérő László elég sikeres matematikai kutatómunkát hagyott ott a pszichológia miatt. Azt mondja, az izgalmasabb, a mesterséges intelligencia (amivel foglalkozott) ehhez képest smafu.
2020. aug. 18. 18:14
 26/30 Alex Fly ***** válasza:
100%

@20: a matematikát meg lehet tanulni.

Itt az alapvető gondolkodásmód a lényeg. Vannak, akik a hétköznapi életben is a számítógépes problémamegoldáshoz hasonlóan állnak mindenhez és vannak akik másképpen. Ők is képesek lehetnek bemagolni és alkalmazni az informatikai logikát, de mindig hátrányban lesznek azokkal szemben, akik számára ez a természetes...

2020. aug. 18. 19:34
 27/30 anonim ***** válasza:
79%
Idős korban remélem, hogy van valami "több". A legtöbb tudós vallásos lesz, mert a tények azt mutatják, hogy megesznek a kukacok, amit nem esik jól elfogadni. Smafu... vagy csak nem ad reményt a túlélésre. Nézőpont kérdése.
2020. aug. 18. 20:12
 28/30 anonim ***** válasza:
*remélem = reméled
2020. aug. 18. 20:12
 29/30 A kérdező kommentje:
A vallás részt nem értem. De amúgy lehet.
2020. aug. 18. 21:15
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

Igazán sikeres az lesz, aki sokat foglalkozik vele. Mondjuk napi 10-12 óra hobbiból pár évig minden nap. Sokkal jobb lesz mint bármilyen egyetem bármilyen embere.

A kulcs ott van, hogy ha szenvedélyed akkor jó leszel benne. Ha csak "hallottam jól lehet vele keresni alapon akarom erőszakolni magamra" akkor megette a fene.

2023. febr. 9. 21:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!