Több ismerősöm zúg ki infó szakról, akár OKJ vagy egyetem. Viszont két ismerősöm is kiválóan megél abból, hogy otthon a szobában megtanult programozni stb... egy infótanár-rendszergazda ismerősöm tőlük függetlenül mondta azt, hogy kell hozzá egyfajta logika, amit nem biztos, hogy meg tudsz tanulni, de aki igen, az gyakorlatilag magától is rájön. Igaz is, hány olyan "zuginformatikus" van, aki simán a legmagasabb szintre képzi magát. Ettől még fontos a suli, csak egyáltalán nem feltétel. Amúgy én abszolút hülye vagyok hozzá, de leginkább egyáltalán nem érdekel ez az elfoglaltság.
Minden tanulható. Aki szerint erre születni kell az 100kg, anyjával él, 1 barátja sincs, és ez az egyetlen, amitől "különleges". Ha ezt is elveszed tőle, akkor senkinek érzi magát. Ezért hiszi, hogy erre születni kell. Pedig nem, csak eleget kell seggen ülni és gondolkodni, próbálkozni és tanulni. Nyilván, ha üres az életed, akkor könnyebb rá időt szánni, de ettől még tanulható lesz, mint akármi más.
2020. aug. 16. 17:03
12/30 A kérdező kommentje:
Jó, hát valamennyi idő alatt mindenből meg lehet tanulni valamennyit. Egy kedves matekos ismerősöm mondja mindig, hogy a matek amúgy milyen egyszerű. Na igen, ha bírja az ember a tanár iramát. Meg egyáltalán, nem lehet így elkenni, hogy mindenki mindent meg tud tanulni. Szerintem.
2020. aug. 16. 18:06
13/30 anonim válasza:
De meg tud. Nem attól a tanártól, nem abban a tempóban, nem abból az könyvből, stb. de meg tud. Meg kell találni a forrást, segítséget, módot. Ennyi. Személyes tapasztalatom és a környezetemben is ezt látom. Az infó és a matek sem kivétel, ahogy "humán agy" és "reál agy" sem létezik. Ezek ilyen jó kifogások, amikor valakinek nincs kedve beletenni valamibe a melót.
2020. aug. 16. 19:20
14/30 anonim válasza:
Szóval szerinted pl. Kiszel Tünde vagy Szalacsi Sándor is meg tudnának tanulni programozni?
2020. aug. 16. 19:45
15/30 anonim válasza:
Igen. Meg. Messziről indulnak és küzdeniük kellene, (évek mire eljutnak oda, hogy egyáltalán érdemes belevágni), de igen. Miért, szerinted vagy beleszületsz a jóba, vagy ennyi volt?
Én mélyszegénységbe születtem, a fogaimat is 20 évesen teljesen elveszítettem és fizikai melóztam már 15 évesen gimi mellett, hogy enni legyen pénzünk. Most több diplomám van és kényelemben élek.
Ha hiszek az olyanoknak, mint te, akkor ott ragadtam volna. Szerencsére nem tettem.
2020. aug. 16. 19:46
16/30 anonim válasza:
14: Egy Kiszel Tündéből* 100 év befektetéssel sem lehetne Billy Gates-t faragni.
Önmagához képest viszont lehetne fejleszteni, a jelenleginél alkalmasabbá válhatna. Hogy az a későbbi szint mennyire felelne meg a piacnak, az más kérdés.
* Kiszel Tünde amúgy messze nem olyan hülye, mint amilyennek nézik. Egyedülálló nőként, szinte munka nélkül olyan jólétben és biztonságban nevelte fel a kislányát és éli most is az életét, amilyen kevés itt megfordulónak jön, jött össze.
De, nem kell mindenkinek vadászpilótának, filmszinésznek, F1 autóversenyzőnek lennie, nem kell programfejlesztésre alkalmassá válnia sem. Attól nem lesz kevesebb, hogy nem tud.
2020. aug. 16. 20:23
17/30 A kérdező kommentje:
16/16, egyetértek erre gondolok én is.
Persze, egy 95-ös IQ-val bíró ember is talán meg tudná érteni egy szinten a dolgokat. De még ezt is kétlem. És akkor az a helyzet, hogy sok műszaki területen kiteszik a hallgatók túlnyomó részét. Szerintem nem azért, mert ne tennék bele a melót. Egyszerűen igazán elvont, nem mindennapok során használt fogalmi- és logikai rendszerben kell gondokodni, elvonatkoztatottan.
2020. aug. 16. 20:50
18/30 anonim válasza:
Persze, valamennyit lehetne fejleszteni, de azért legyünk őszinték, egy láb nélküli emberből sem lesz soha olimpiai bajnok futó, legfeljebb paralimpiai.
2020. aug. 17. 08:04
19/30 Alex Fly válasza:
Alapvetően a programozáshoz feljett absztrakciós és problémamegoldó képességekre van szükség. Ezt egy bizonyos mértékig lehet fejleszteni, de mindig is előnyben lesz az, akinek ez az alapvető gondolkodásmódja.
2020. aug. 17. 13:26
20/30 anonim válasza:
A programozásról a #19. megirta helyettem, persze a logikus gondolkodásba beletartoznak alapvető matematikai ismeretek, mint pl számelmélet, műveleti sorrend, százalékszámitás minden formája, átlag stb.
A kérdésedre válaszolva, alapvetően minden emberi agy egyforma, csak van akinek a reál másiknak a humán megy jobban. A többi fejlesztés kérdése. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!