Én csinálok valamit rosszul vagy ilyen hatalmas a válság?
Van Github profilom, van tanulóprojektem, Udemy, LinkedIn-en kitöltött skill tesztek, folyamatban levő NEM nappali egyetemi tanulmányok, már megszerzett szakmai végzettség, szoktam pihenés helyett Hackerrank-en szenvedni is, LinkedIn-en fent vagyok, ott is keresek állást, Profession-ön is, LinkedIn-en fogadom a recruiterek jelöléseit.
Jelenleg pár hete nem is találok olyan állást, ahova pályakezdőként beadhatnám úgy egyáltalán.
Ha mégis sikerül beadnom valahova (ahova 2 évet várnak csak és nem 4-et), pár héten belül jön a visszautasítás.
Akkor tényleg az a legegyszerűbb, ha elmegyek irodai adminisztrátornak (arra lesz esélyem amúgy, a régi helyemre), vagy tanulok egyéb szakmát?
Egyébként amikor pörgött az ipar, azért nem kellett junior, mert a senior kollégáknak nincs idejük betanítani.
Most azért nem kell a junior, mert spórolnak a cégek... Holott gondolkozhatnának úgy, hogy most éhbérért felveszik, betanítják és ha ismét lesz gazdasági fellendülés, addigra ott vannak az új szakemberek, addigra betanultak.
Ha a Githubot nem nézik, akkor
1. Minek csinálok tanulóprojektet a nyári szünet közepén pihenés helyett?
2. Akkor mégis mi az anyámkínját kellene csinálnom, amitől felfigyelnek rám?
Egyébként tényleg az a helyzet, amit a 4,5 pipás ír.
NINCS álláshirdetés, ahol ne kérnének minimum 1 év tapasztalatot, de ez is inkább 3-5 szokott lenni, még a 2 év is ritka a covid-válság óta.
Nyár elején volt egy interjúm, ahol már rögtön érződött, hogy igazából maga se tudja, miért hívott el, mert nem bízik bennem a tapasztalataim alapján (persze szakmai kérdéseket nem tett fel). Másfél hónapra rá, már nyár közepén érkezett a sablon elutasítás.
Az alaposan kitöltött LinkedIn profil (esetemben 4 skill esetén tesztet töltöttem ki hozzá) csak arra jó, hogy irreleváns "ajánlatokkal" bombázzák az embert heti szinten, ráadásul nemcsak Magyarországról.
A teljes reménytelenség érzése komolyan mondom...
Azt látom, hogy egy idő után kiégek, feladom, elkezdek élni munka után és hétvégente tanulás helyett. Pár év múlva meg árufeltöltés vagy egyéb.
26
Akkor most megpróbálok higgadt maradni. :D
Miért gondolod kamunak?
28: ez butaság. Rengeteg diplomás "IT"-s nem kap munkát.
És tudod miért? Mert jártak Egyetemre, de nem tanultak semmit. Valahogy éppen éppen átmenetek, de kb csam bulizni meg kockulni jártak. ;)
Nincs IT diplomám és nem is írtam ilyet, de amúgy ismerek mérnökinfót végzett embert, aki irodai adminisztrátor.
2,5 pipás
Az egyetem nem tulajdonnév. Miért írod nagy kezdőbetűvel?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!