Én csinálok valamit rosszul vagy ilyen hatalmas a válság?
Van Github profilom, van tanulóprojektem, Udemy, LinkedIn-en kitöltött skill tesztek, folyamatban levő NEM nappali egyetemi tanulmányok, már megszerzett szakmai végzettség, szoktam pihenés helyett Hackerrank-en szenvedni is, LinkedIn-en fent vagyok, ott is keresek állást, Profession-ön is, LinkedIn-en fogadom a recruiterek jelöléseit.
Jelenleg pár hete nem is találok olyan állást, ahova pályakezdőként beadhatnám úgy egyáltalán.
Ha mégis sikerül beadnom valahova (ahova 2 évet várnak csak és nem 4-et), pár héten belül jön a visszautasítás.
Nagyon nehezen, de sok esetben annyira kérik csak, hogy dokumentációt megértsen az ember.
Amúgy angolon még sohasem buktam kiválasztási folyamatban.
Az a baj, hogy szerintem 10-ből 9 helyen a Github nem nézik meg, és a LinkedIn-t is csak a HR.
Én a helyedben beadnám olyan helyekre is, ahol nem felelsz meg az elvárásoknak. A hirdetések egy része egyébként is olyan, hogy kb senki nem lenne alkalmas rá.
"Tapasztalt informatikusokra van jelenleg szükség."
Minden cégnél kezdő az ember. Egy tapasztalt informatikusnak is időbe telik. Szinte minden cég saját könyvtárakat használ. Ezt meg tanulni, gyakorolni. Pl elmész az Adobe-hoz, ott a GUI alkalmazások nem QT, vagy Winform vagy egyéb..(c++nak c++,de ->) saját libeket használnak a GUIra is, ahogy mindenre. Ezt meg kell tanulni.
A gyakornokoskodáshoz nappali tagozatos jogviszony szükséges.
A covid előtt meg azzal utasítottak el, hogy túl sok a munka, a senioroknak nincs idejük betanítani, segíteni.
Ha vagy idejük nincs, vagy pénzük, akkor honnan lesz pár év múlva friss medior munkaerő (akik most kellene, hogy esélyt kapjanak)?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!