A JavaScript mennyire jó első programozási nyelvnek? Érdemes elkezdeni elsőnek ezt tanulni?
Azzal kapcsolatban, hogy a C++ után bármilyen másik nyelvet megtanulsz 1 hét alatt, mégis hogy érted?
Mert rendben, hogy a ciklusok és társai máshol is megvannak, de ezt leszámítva nem fogsz tudni semmit.
Ez olyan kb., mintha azt mondanád, hogy ha tudod a magyar ABC-t, akkor a német nyelv is menni fog 1 hét alatt, hiszen annak is nagyon hasonlít az ABC-je.
A JS nem arra való, hogy tanulj vele programozni.
Ahogy írták is, egy gyengén típusos nyelv, aminek akár az is lehet a vonzata, hogy egy életre megundorodsz a programozástól. Nem ragozom végig, h miért.
Amúgy is egy shithalom, nem kéne neked ezzel vergődnöd. A python sem a legalkalmasabb, de kb. fél fényévvel jobb választás.
"Nem kell ilyen kérdéses oldalakat forrásként megjelölnöd"
Ott vannak az érvek is, ha el is olvastad volna.
Szia!
Én kontárkodtam Javaval (emelt érettségi szintű gagyi programokat tudtam írni benne), aztán valamivel komolyabban C-vel kezdtem és C++-al folytattam. Szerintem is érdemes a C/C++, mint első nyelv, mert "visszamész a gyökerekhez" és érteni fogod, mit csinálsz. (Személyes jó tanács: ha OOP-t tanulsz, értsd meg az alapelveit, ne szaladj fejjel a falnak, mint én a Javaval. Ha C++-nak mennél neki, akkor majd ismerkedj meg a STL-lel, a barátod lesz.) Utána a Python nem rossz választás, az alapján, amiket hallottam felőle. A JS-hez hozzáfűznék annyit, hogy bár a gyengén típusos léte miatt forog tőle a gyomrom, létezik már egy Typescript nevű "változata". Érdemes rákeresni. (Nem vagyok nagyon gyakorlott programozás terén, így bármiféle helyesbítést elfogadok.)
"A JavaScript mennyire jó első programozási nyelvnek? "
Szerintem jó. Van tengernyi tutorial. Viszonylag gyorsan lehet nagyon látványos dolgokat létrehozni. Kell hozzá egy kis html és css és kész. Ha a JS alapok megvannak lehet hozzátenni jquery-t ha webes fejlesztés, vagy d3-t, canvast ha rajzolás érdekel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!