Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A JavaScript mennyire jó első...

A JavaScript mennyire jó első programozási nyelvnek? Érdemes elkezdeni elsőnek ezt tanulni?

Figyelt kérdés
2020. júl. 12. 05:08
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
20%

Azzal kapcsolatban, hogy a C++ után bármilyen másik nyelvet megtanulsz 1 hét alatt, mégis hogy érted?

Mert rendben, hogy a ciklusok és társai máshol is megvannak, de ezt leszámítva nem fogsz tudni semmit.

Ez olyan kb., mintha azt mondanád, hogy ha tudod a magyar ABC-t, akkor a német nyelv is menni fog 1 hét alatt, hiszen annak is nagyon hasonlít az ABC-je.

2020. júl. 12. 15:19
 22/28 anonim ***** válasza:
18%
Jogos a felvetésed de nézzük fordítva: Megtanulod a Python nyelvet vagy egy C#-ot kezdésnek - Utána átmész C++ és természetesen utána nézel a szintaktikának, hogyan kell Objectumot létrehozni, milyen különbségek vannak és miegyebek (Ezt gondolom nem kell magyaráznom érted mire célzok). Ez fordítva is igaz, ha C++-ban tudsz akkor utána nézel, hogy vannak a dolgok C#-ban esetleg egy szakirodalmat/dokumentációkat átolvasol a többi úgy is jön majd magától illetve, ha valami probléma felmerül, utána nézel. Viszont C és C++ belül a mutatók használata elegedhetetlen. Ha te Pythonba C#-ba programoztál akkor nem találkozol ilyennekkel. Persze azt könnyű megjegyezni és tök egyszerű a mutatók meg a referenciák. Pár sorba le lehet írni mik is ezek. A probléma a használattal van és ez évek gyakorlása, illetve az, hogy mikor kell, hogyan kell, és természetesen a felszabadítás, főleg hogyha dinamikusan programozol. Fordítva nehezebb átállni, mint innen átállni másra. Ezért mondtam, hogy könnyebb.
2020. júl. 12. 15:38
 23/28 anonim ***** válasza:
18%
És itt nem egyszerű programokra gondolok, hanem összetett, több százezer soros programokra, amelyeknél már a szálkezelés elengedhetetlen. Szálekezelésnél egy rosszul elhelyezett mutató végzetes hiba.
2020. júl. 12. 15:40
 24/28 anonim ***** válasza:
42%

A JS nem arra való, hogy tanulj vele programozni.

Ahogy írták is, egy gyengén típusos nyelv, aminek akár az is lehet a vonzata, hogy egy életre megundorodsz a programozástól. Nem ragozom végig, h miért.

Amúgy is egy shithalom, nem kéne neked ezzel vergődnöd. A python sem a legalkalmasabb, de kb. fél fényévvel jobb választás.

2020. júl. 12. 19:43
 25/28 anonim ***** válasza:
0%

"Nem kell ilyen kérdéses oldalakat forrásként megjelölnöd"

Ott vannak az érvek is, ha el is olvastad volna.

2020. júl. 13. 00:36
 26/28 anonim ***** válasza:
33%
Feleslegesen vitátok valamin, nem ez volt a kérdés.
2020. júl. 13. 06:59
 27/28 anonim válasza:
72%

Szia!

Én kontárkodtam Javaval (emelt érettségi szintű gagyi programokat tudtam írni benne), aztán valamivel komolyabban C-vel kezdtem és C++-al folytattam. Szerintem is érdemes a C/C++, mint első nyelv, mert "visszamész a gyökerekhez" és érteni fogod, mit csinálsz. (Személyes jó tanács: ha OOP-t tanulsz, értsd meg az alapelveit, ne szaladj fejjel a falnak, mint én a Javaval. Ha C++-nak mennél neki, akkor majd ismerkedj meg a STL-lel, a barátod lesz.) Utána a Python nem rossz választás, az alapján, amiket hallottam felőle. A JS-hez hozzáfűznék annyit, hogy bár a gyengén típusos léte miatt forog tőle a gyomrom, létezik már egy Typescript nevű "változata". Érdemes rákeresni. (Nem vagyok nagyon gyakorlott programozás terén, így bármiféle helyesbítést elfogadok.)

2020. júl. 15. 01:36
 28/28 anonim ***** válasza:

"A JavaScript mennyire jó első programozási nyelvnek? "

Szerintem jó. Van tengernyi tutorial. Viszonylag gyorsan lehet nagyon látványos dolgokat létrehozni. Kell hozzá egy kis html és css és kész. Ha a JS alapok megvannak lehet hozzátenni jquery-t ha webes fejlesztés, vagy d3-t, canvast ha rajzolás érdekel.

2020. júl. 16. 13:08
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!