Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A JavaScript mennyire jó első...

A JavaScript mennyire jó első programozási nyelvnek? Érdemes elkezdeni elsőnek ezt tanulni?

Figyelt kérdés
2020. júl. 12. 05:08
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Én azért gondoltam, hogy a JC lenne jó, mert ahhoz találtam megfelelőnek tűnő anyagot, illetve állítólag annak úgyis 70% az elterjedtsége...

Viszont azt én is hallottam már valódi programozótól, hogy az évek alatt csak egyre kuszább lett és mára eléggé felesleges módon bonyolult.

Azt furcsállom, hogy a pythont senki sem írta, fórumokon nagyon sokszor azt ajánlják kezdőknek.

A C++ tényleg olyan, hogyha azt megtanulom, akkor utána minden mást is könnyebben tanulok meg? Ennek mi a logikája? :D

2020. júl. 12. 13:57
 12/28 anonim ***** válasza:
0%

"This message means Microsoft aren’t going to produce official builds for PHP 8 onwards. This message does NOT mean that nobody will."

[link]

"Microsoft simply wouldn't be producing official builds for PHP 8 onwards: "This message does NOT mean that nobody will.""

[link]

A Microsoft a PHP 8 fejlesztését adta fel, ill. a hivatalos támogatást, de attól még a PHP ugyanúgy futni tud majd egy MS szerveren.

2020. júl. 12. 13:57
 13/28 A kérdező kommentje:
JavaScriptet átjavitotta JC-re, az autocorrector.
2020. júl. 12. 13:58
 14/28 anonim ***** válasza:
43%

"Azt furcsállom, hogy a pythont senki sem írta, fórumokon nagyon sokszor azt ajánlják kezdőknek."

A Python is teljesen jó első nyelvnek. Talán azért nem írták, mert eléggé messze esik a JavaScript-től. De amúgy jó választás.

"A C++ tényleg olyan, hogyha azt megtanulom, akkor utána minden mást is könnyebben tanulok meg? Ennek mi a logikája?"

Az túlzás, hogy minden mást könnyebb utána, de tény, hogy a C++ elég általános és alacsony szintű ahhoz, hogy megszokd egy progi alap működését. Magasabb szintű nyelveknél jól fog jönni, ha tudod, mi történik a háttérben. Például a Python beépített for ciklus eléggé másképp működik, mint egy C/C++ for, vagy a változó deklarációkat, típusok jobban meg lehet tanulni C++-szal. A C/C++ ilyen szempontból jóval "nyersebb", de kezdőként aránylag elég jól átlátható.

2020. júl. 12. 14:05
 15/28 anonim ***** válasza:
0%

"A C++ tényleg olyan, hogyha azt megtanulom, akkor utána minden mást is könnyebben tanulok meg? Ennek mi a logikája? :D"

Úgy, hogy ugyanazokat a dolgokat ebbe is meg tudod tanulni: Ciklusok, Elágazások, OOP. Ráadásul a változókkal is tisztába leszel. Egy JS-be vagy Pythonba nem, mert az nem típusos nyelv. Másrészt ezen kívűl sok minden mást is megtanulsz például azt, hogy mi történik a memóriába. Ha mondjuk C#-ot tanulsz akkor mondjuk sose fogod tudni, hogy a HEAP-be mi történik, mikor jön a Garabe Collector, mert ez teljesen rejtve van előled.. nem is szoktak vele foglalkozni. C++-ba meg neked kell ezt felszabadítani, tehát nem marad rejtve előled, illetve sokkal jobban fogod látni és megérteni, hogy a Preprocesszor mit csinál, a Compiler mit csinál, a Linker mit csinál mi a különbség a Release és a Debug között. A C++ az egyik legnehezebb nyelv, de az alapokat mégis meg lehet tanulni ugyanebbe ugyanolyan könnyen, hiszen a ciklusok, elágazások, algoritmusok nem nyelv függőek és ugyanolyan nehéz a különbség az, hogy mélyebben akarod-e a programozást megismerni, vagy az alapok bőven elég neked. Ha az alapok elég akkor természetesen tökéeltes a JavaScript, de ha többet akarsz tanulni akkor én nem azzal kezdenék.

2020. júl. 12. 14:08
 16/28 anonim ***** válasza:
0%

#12: a 7-es válaszban írtam, hogy "Nyilván lesznek opensource maintainerek"

De...a nem-fizetett emberek nem tudják hosszútávon fenntartani azokat a folyamatokat amik egy nagy tech cég finanszírozott.

2020. júl. 12. 14:09
 17/28 anonim ***** válasza:
46%

" C++ elég általános és alacsony szintű "

A C++ egy magas szintű progrmamozási nyelv. Ennyiben javítanálak ki, ha megengeded.

2020. júl. 12. 14:10
 18/28 anonim ***** válasza:
0%

#17, Igen, lehet, hogy nem jól fogalmaztam, vagy inkább félreérthetően.

Persze ahány ember, annyi megközelítés. :)

"Is C++ a low level language?"

"The answer is: definitively, it is. Although C++ provides you with classes that enable you to build your own abstractions thus increasing the level of concepts you operate with, C++ still remains low level language. Why? For number of reasons..."

[link]

2020. júl. 12. 14:15
 19/28 anonim ***** válasza:
50%

> Egy JS-be vagy Pythonba nem, mert az nem típusos nyelv.

A JavaScript és a Python is típusos nyelv, mind a kettőnek vannak típusai. A különbség a C++-hoz képest, hogy ezek gyengén típusosak (weakly-typed), a típusokra vonatkozó szabályok kevésbé szigorúak. (Ez viszont sok esetben nagyon is hátrány.)

2020. júl. 12. 14:18
 20/28 anonim ***** válasza:
40%

18:

Nem kell ilyen kérdéses oldalakat forrásként megjelölnöd. Akkor fogalmazol jól, ha azt mondod, hogy a C: alacsony szítnű nyelv, mert ez igaz! Ha kinyitsz bármilyen szakirodalmat a C++-ról akkor a bevezetésben megleled azt, hogy: Magas szintű nyelv. Szóval nem ahány ember annyi megközelítés, hanem ez tény. Akár a C++ megalkotójának a könyvében is meglelheted ezt a választ és ennél jobb forrást nem is tudnál találni.

Ilyen erővel gyakorin is megkérdezheted, hogy a C++ alacson szintű programozási nyelv?

És akkor jönnek a névtelen válaszok, mi szerint valaki azt írja: Igen, mások meg azt, hogy nem, aztán vita alakul ki, mint ahogy most is "alakulna" és nem jutnak sehova. Azért írtam, hogy szakirodalomba kell megnézni és a nyelv készítője és az összes szakirodalom szerint magas szintű nyelv.

2020. júl. 12. 14:19
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!