Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A programozók között sok a...

A programozók között sok a tudálékos, én-jobban-tudom megmondóember?

Figyelt kérdés
Néha itt olyan válaszokat olvasok, amitől sírni támad a kedvem. A válaszadó magas lóról beszél, de csak felületes, nagyon alap dolgokat ír le, nem érti a kérdés valódi mélységét.
2020. júl. 11. 13:36
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
46%

Ezt tényleg nem lehet csak a programozókra rávetíteni. Minden területen vannak, akik azt hiszik, hogy ők sz..rták a spanyol viaszt.

Ami az informatikai pálya jellemzője, hogy itt kifejezetten sok a frusztrált, sikertelen ember. Mert elvégeznek egy OKJ-t kegyelemkettessel, és mivel onnantól "informatikusok", ha valami nem jön össze nekik, hajlamosak az egész világot hibásnak gondolni. MErt hát bennük nincs hiba, papírjuk van róla, hogy informatikusok...

És de, a valóságban is sok az ilyen. Csak nem olyan merészek, mint egy anonim fórumban. :)

2020. júl. 11. 20:39
 12/34 anonim ***** válasza:
76%

Nézd meg ezt a kérdést pl., ma írták ki:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas..

Van 4 meg tudom oldani szavazat, abból minimum 2 hazudik, a másik 2 ugyanúgy nem szól hozzá, akik tényleg jó szándékkal írnak választ, azok meg ilyen általános iskolás szinten vannak még.

Kb. ez a tendencia itt :)

2020. júl. 11. 22:21
 13/34 anonim ***** válasza:
0%

Tudod, más szakmákban nem divat, hogy olyan emberek akiknek sem készségük, sem képesítésük nincs, nyomulnának, azt totál figyelmen kívül hagyva, hogy a kontárkodásukkal a szakma értőit is lejáratják.

A másik, hogy azért elég idegesítő kérdéseket is fel tudnak tenni a laikusok, sokszor olyat, amire a választ a google első találatként köpné az arcukba.

A harmadik, hogy van mögöttem közel harminc év, ez azt hiszem feljogosít egyre-másra.

2020. júl. 12. 14:44
 14/34 anonim ***** válasza:
73%

"A harmadik, hogy van mögöttem közel harminc év, ez azt hiszem feljogosít egyre-másra."

Egy névtelen fórumon nem. Ha van mögötted 30 év és olyan szakmai tudás akkor add hozzá a nevedet, hiszen így lesz hiteles. Mind addig amíg névtelenül, mersz bámit is írni addig a hitelessége és az, hogy mi van mögötted az = 0.

2020. júl. 12. 14:47
 15/34 anonim ***** válasza:
0%

"Mind addig amíg névtelenül, mersz bámit is írni addig a hitelessége és az, hogy mi van mögötted az = 0."

Az nem nulla! Ezt csak te hiszed.

A tartalom hitelességét mindig maga a tartalom adja, nem egy alá firkantott név.

2020. júl. 12. 14:55
 16/34 anonim ***** válasza:
50%
Viszont észreveheted, hogyha van egy kérdés és érkezik rá egy válasz akkor nincs forrás megjelölve, tehát a tartalmi értéke is nulla, hiszen attól függetlenül, hogy előadod magadat bármilyen szakembernek, egy szkeptikusnak aki nem ért a témához, honnan kellene tudnia, hogy az valóban úgy van, ahogy állítod? Na ezt felejtik el! A forrás megjelölést! Ha Te szakember vagy tapasztalattal a hátad mögött akkor csináld úgy, mintha egy szakdolgozatot írnál. A szadolgozat se hiteles, ha nem jelölöd meg a forrást (Persze a forrás megjelölés azért is kell, mert az más szellemi munkája). Ha nem jelölsz meg forrást akkor viszont a nevedet add hozzá és legalább egy linkedin profil-t, amelyről megbizonyosodik az, hogy valóban hiteles vagy. Szóval a tartalom önmagába nem hitelesség.
2020. júl. 12. 15:03
 17/34 anonim ***** válasza:
50%
Bár felesleges neked bármit is mondani 2 pipás válaszoló, hiszen szerinted egy másodfokú egyenletnek a megoldása (ax^2+bx+c=0) egy intervallum (egy korábbi kérdés alapján), és ha egy ilyen egyszerű matematikát nem tudsz akkor hogyan tudnál bármit is? ;)
2020. júl. 12. 15:09
 18/34 anonim ***** válasza:
0%

"Ha Te szakember vagy tapasztalattal a hátad mögött akkor csináld úgy, mintha egy szakdolgozatot írnál."

Miért csinálnám már úgy?

A közeg határozza meg a hozzáállás komolyságát. Meg a kérdés tartalma. Egy tudományos szakcikket sem a blikk-től vársz el, hanem a Nature-től, vagy más színvonalasabb magazintól.

Ez van itt is.

Ha valaki azt kérdezi, hogy mi a jobb, a

MOV EAX,0 vagy a

XOR EAX,EAX akkor erre a válasz, egyértelműen az utóbbi. Ezt nem kell alátámasztani semmiféle forrással. Ha nem hiszi a kérdező, akkor úgy járt. Vicces lenne, ha még nekem kéne bizonygatnom az állításom helyességét a segítő szándék mellett.

2020. júl. 12. 15:15
 19/34 anonim ***** válasza:
0%
#14 mikor fejezitek már be ezt a név nélkül nem vagy hiteles, meg arc nélkül semmit nem ér dumát? Elég unalmas már, és mond már el kérlek, hogy ha pl. xxgamingYTxx korrekt véleményt, gondolatot formál meg, akkor az nem ér semmit, de ha Farkas Dániel összeszedetlenül, érvek nélkül csak annyit tud mondani, hogy "ez szar, amaz meg jó", akkor kinek a szava ér többet?
2020. júl. 12. 15:21
 20/34 A kérdező kommentje:

KÉRDÉS: "A programozók között sok a tudálékos, én-jobban-tudom megmondóember?"

VÁLASZ:

"van mögöttem közel harminc év, ez azt hiszem feljogosít egyre-másra."

🤯

2020. júl. 12. 15:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!