A programozók között sok a tudálékos, én-jobban-tudom megmondóember?
Ezt tényleg nem lehet csak a programozókra rávetíteni. Minden területen vannak, akik azt hiszik, hogy ők sz..rták a spanyol viaszt.
Ami az informatikai pálya jellemzője, hogy itt kifejezetten sok a frusztrált, sikertelen ember. Mert elvégeznek egy OKJ-t kegyelemkettessel, és mivel onnantól "informatikusok", ha valami nem jön össze nekik, hajlamosak az egész világot hibásnak gondolni. MErt hát bennük nincs hiba, papírjuk van róla, hogy informatikusok...
És de, a valóságban is sok az ilyen. Csak nem olyan merészek, mint egy anonim fórumban. :)
Nézd meg ezt a kérdést pl., ma írták ki:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas..
Van 4 meg tudom oldani szavazat, abból minimum 2 hazudik, a másik 2 ugyanúgy nem szól hozzá, akik tényleg jó szándékkal írnak választ, azok meg ilyen általános iskolás szinten vannak még.
Kb. ez a tendencia itt :)
Tudod, más szakmákban nem divat, hogy olyan emberek akiknek sem készségük, sem képesítésük nincs, nyomulnának, azt totál figyelmen kívül hagyva, hogy a kontárkodásukkal a szakma értőit is lejáratják.
A másik, hogy azért elég idegesítő kérdéseket is fel tudnak tenni a laikusok, sokszor olyat, amire a választ a google első találatként köpné az arcukba.
A harmadik, hogy van mögöttem közel harminc év, ez azt hiszem feljogosít egyre-másra.
"A harmadik, hogy van mögöttem közel harminc év, ez azt hiszem feljogosít egyre-másra."
Egy névtelen fórumon nem. Ha van mögötted 30 év és olyan szakmai tudás akkor add hozzá a nevedet, hiszen így lesz hiteles. Mind addig amíg névtelenül, mersz bámit is írni addig a hitelessége és az, hogy mi van mögötted az = 0.
"Mind addig amíg névtelenül, mersz bámit is írni addig a hitelessége és az, hogy mi van mögötted az = 0."
Az nem nulla! Ezt csak te hiszed.
A tartalom hitelességét mindig maga a tartalom adja, nem egy alá firkantott név.
"Ha Te szakember vagy tapasztalattal a hátad mögött akkor csináld úgy, mintha egy szakdolgozatot írnál."
Miért csinálnám már úgy?
A közeg határozza meg a hozzáállás komolyságát. Meg a kérdés tartalma. Egy tudományos szakcikket sem a blikk-től vársz el, hanem a Nature-től, vagy más színvonalasabb magazintól.
Ez van itt is.
Ha valaki azt kérdezi, hogy mi a jobb, a
MOV EAX,0 vagy a
XOR EAX,EAX akkor erre a válasz, egyértelműen az utóbbi. Ezt nem kell alátámasztani semmiféle forrással. Ha nem hiszi a kérdező, akkor úgy járt. Vicces lenne, ha még nekem kéne bizonygatnom az állításom helyességét a segítő szándék mellett.
KÉRDÉS: "A programozók között sok a tudálékos, én-jobban-tudom megmondóember?"
VÁLASZ:
"van mögöttem közel harminc év, ez azt hiszem feljogosít egyre-másra."
🤯
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!