Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ma szerintetek milyen nyelvet...

Ma szerintetek milyen nyelvet érdemes leginkább tanulni?

Figyelt kérdés
Főképp a nagy Python vs Java közötti harc ami miatt nem tudok dönteni, de ezek közül szeretném az egyik nyelvet megfelelően elsajátítani (mindkettőre jelenleg nincs kapacitásom de idővel előfordulhat =) ) vagy érdemesebb inkább weblapfejlesztésben gondolkodni HTML, CSS, Javascript kombóval?

2020. júl. 1. 19:17
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
50%

Pascal vs C, C++. Mert utóbbiakban rövidebb a fejlesztési idő? Ja, hogy nem rövidebb?! Értem.

Pascal vs python, perl, javascript. Mert utóbbiakban megírt alkalmazások legalább gyorsabban futnak. Ja, hogy nem futnak gyorsabban? Értem.

Pascal vs java, c#. Mert utóbbiak igaz, hogy lassabbak, de legalább platform-függetlenek? Ja, neem!

LOL. Kabaré az élet.

De legalább te lehetsz a főszereplő.. :)

2020. júl. 29. 04:30
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

#21-es, azt is vedd mar figyelembe, hogy a.kerdezo valoszinuleg majd munkat is akar talalni.

Attól meg, hogy nagy veterannak es sztarnak kepzeled magadat a szakmaban, amiert te pascallal kezdted/mai napig abban tolod, attól meg van letjogosiltsaga a tobbi nyelvnek. De gondolom a csokott agyad ezt nem kepes felfogni.

2020. júl. 29. 05:35
 23/29 anonim ***** válasza:
47%

#19-es

Troll.

2020. júl. 29. 07:22
 24/29 anonim ***** válasza:
0%

22:

A veteránság nem képzelet kérdése. Ha valaki mondjuk 80 éves, az nem képzeli azt, hogy öreg, hanem valóban az is.

Nem képzelem magam sztárnak sem. Én csak az itt megfordulók átlagához képest vagyok jobb.

Nem pascallal kezdtem, és nem is kizárólag pascalban végzem a munkámat. De amúgy is, a pascal létjogosultságát éppen ti vitatjátok el, nem pedig én a többi nyelvét.

A kérdező arra azért ne nagyon hajtson, hogy ő munkát fog kapni, ha megtanul egy (1) nyelvet. Az viszont a kérdésből világít, hogy kezdő és elég buta dolog lenne olyannal kezdeni az ismerkedést, ami a tanulásban nem segíti, sokkal inkább gátolja.

Ez még akkor is így van, ha a legtöbb programozni vágyó azt képzeli, hogy "jaj", éppen elég lesz neki egy nyelvet is megtanulnia.

2020. júl. 29. 08:15
 25/29 anonim ***** válasza:
51%

#24-es, akkor nezzel meg par allashirdetest. Altalaban nem jack of all trades tipusu fejlesztoket keresnek, hanem olyat, akinek a munkahelyen hasznalt technologiakban van tobb eves tapasztalata.

Miert gondolod azt, hogy aki egy "modernebb" nyelvbe assa bele magat jobban, az szerinted rosszabb annal, aki tobbet is hasznal? Ha egy jo hazat akarsz epiteni, akkor sem egy olyan komuvest bizol meg, aki ert egy kicsit a komuves szakmahoz, meg mellette egy kicsit a villany szereleshez is, hanem keresel egy jo komuvest es egy jo villanyszerelot, ha nem akarod, hogy elbasszak.

Az itt megfordulok atlaganal nem nehez jobbnak lenned, mert sokak meg bele sem kezdtek itt, es a kommentjeited olvasha ha hallgatnak rad, akkor nem is fognak, mert nagyon jol tudod demotivalni az embereket.

2020. júl. 29. 09:23
 26/29 anonim ***** válasza:
51%

"Miert gondolod azt, hogy aki egy "modernebb" nyelvbe assa bele magat jobban, az szerinted rosszabb annal, aki tobbet is hasznal?"

Nem gondolok ilyet és nem is állítottam ezt.

Modernebb nyelvek? Ne nevettess.

A C 50, a C++ 37 éves, a Python 30, a Java és a javascript is több mint negyed évszázados, de még a C# is nagykorú már egy ideje.

Ez a kőműves, villszer. egy rossz hasonlat. Pusztán azzal, hogy valaki megtanul egy (vagy több) nyelven programokat írogatni, még nem nyer alkalmazást. Ahhoz kell bőségesen ismeret más irányokból is.

Én nem demotiválok, csak az igazat mondom el. Ez lehet ugyan demotiváló egyes emberekre nézve, de még mindig a jobbik eshetőség, mintha hülyítve lenne azzal, hogy ő 4-6, netán 10 hónap alatt ki fogja tudni képezni saját magát, eladható fejlesztővé. Mert az utóbbi lehet, hogy jobban motivál, csak éppen nem igaz és olyan csúnya kudarc lehet a vége, mint ahogy általában ez történni szokott.

Rengeteg ember tud főzni ezt-azt, nem kevesen még igen jól is, mégsem jut eszükbe, hogy 5 csillagos hotel séfjének jelentkezzenek. Na, ez van itt is.

2020. júl. 29. 09:41
 27/29 Atcsy ***** válasza:

Addig jo a kerdes, hogy mit erdemes tanulni. Tanulni mindig kell foleg az IT szakmaban.

Nem tudom milyen szinten vagy, de ha ilyen kerdeseket teszel fel akkor sejtheto, hogy meg junior sem. Nos ne egy nyelvet akarj tanulni az elejen, hanem probald meg az alapokat megtanulni, algoritmizalast ezekre baromi jo es jatekos kis appok vannak a playstoreban.

Ez az elso lepes. Itt kiderul, hogy akarod-e ezt az egeszet tovabb vagy inkabb kiszallsz. Hidd el sokan kiszallnak mar itt is.

Appok utan mehetsz "komolyabb" vizekre is pl CS101 beirod YT-ra.

Nos ezekutan mar magadtol tudni fogod a valaszt, ,hogy milyen nyelvet tanulj.

2020. júl. 29. 09:47
 28/29 anonim ***** válasza:
Pascalnak semmi haszna. Tanulni se jó rajta.
2020. júl. 29. 11:12
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
Első körben azt kéne kitalálni, hogy mit akarsz programozni, CnC marót, android appot vagy pl weboldal backendet.
2020. júl. 29. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!