Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C#: Mi lehet a probléma az...

C#: Mi lehet a probléma az API hívásakor?

Figyelt kérdés

Xamarin.Forms programot készítek és az UWP projektet szoktam a legtöbbször debug-olni.

Nagyon egyszerű API-t tudok írni és tudok API-t hívni is. Korábban többször is csináltam ilyet, működött.

Most viszont HttpRequestException-t dob, a Message property-je nem túl beszédes.

[link]

Postman-t használva ez az endpoint működik.

"Hobbiprojekt" lesz és a catch rész amúgy nyilván nem lesz így hagyva, kérlek, ne azt nézzétek!

NewtonSoft-ot használok.

A HttpClient class BaseAddress property-jének adtam értéket, elvileg a megfelelő localhost cím. De mint említettem, Postmanben működik is.

:(

Egyébként Entity Framework Core-t használok és SQL Server adatbázisból kér le adatokat. Ez az endpoint egy egyszerű string listát. Nem a DbContext van beinjektálva a Controller class-ba, hanem saját Repository-kat és UnitOfWork class-t használok (na erről is hallottam már amúgy vitát :D )

2020. jún. 23. 18:11
 1/3 anonim ***** válasza:

Ebből a 0 kódból és 0 hibaüzenetből aztán nem sokat tudunk segíteni.

Az exception azt jelenti, hogy nem jó a kérésed. Lehet hogy nem létezik a cím.

2020. jún. 23. 21:36
 2/3 A kérdező kommentje:

A postman szerint létezik. :)

Próbáltam arrafelé tapogatózni, hogy az UWP nem látja, nincs jogosultsága vagy bármi, de hiába

HttpRequestException, Error ocurred during http request.

Nekem se segít többet a .NET (ahogy írtam is), különben valószínűleg okosabb lennék.

2020. jún. 23. 21:52
 3/3 anonim ***** válasza:
A HttpRequestException tartalmaz egy statuscode-ot, ami segít.
2020. jún. 24. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!