C#: Mi lehet a probléma az API hívásakor?
Xamarin.Forms programot készítek és az UWP projektet szoktam a legtöbbször debug-olni.
Nagyon egyszerű API-t tudok írni és tudok API-t hívni is. Korábban többször is csináltam ilyet, működött.
Most viszont HttpRequestException-t dob, a Message property-je nem túl beszédes.
Postman-t használva ez az endpoint működik.
"Hobbiprojekt" lesz és a catch rész amúgy nyilván nem lesz így hagyva, kérlek, ne azt nézzétek!
NewtonSoft-ot használok.
A HttpClient class BaseAddress property-jének adtam értéket, elvileg a megfelelő localhost cím. De mint említettem, Postmanben működik is.
:(
Egyébként Entity Framework Core-t használok és SQL Server adatbázisból kér le adatokat. Ez az endpoint egy egyszerű string listát. Nem a DbContext van beinjektálva a Controller class-ba, hanem saját Repository-kat és UnitOfWork class-t használok (na erről is hallottam már amúgy vitát :D )
Ebből a 0 kódból és 0 hibaüzenetből aztán nem sokat tudunk segíteni.
Az exception azt jelenti, hogy nem jó a kérésed. Lehet hogy nem létezik a cím.
A postman szerint létezik. :)
Próbáltam arrafelé tapogatózni, hogy az UWP nem látja, nincs jogosultsága vagy bármi, de hiába
HttpRequestException, Error ocurred during http request.
Nekem se segít többet a .NET (ahogy írtam is), különben valószínűleg okosabb lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!