Linux make probléma?
Több xml fájlom van, amelyekből összefűzve pdf-et kéne csinálnomegy xsl állomány segítségével. Az xml-ek egy része adott, másik részét nekem kellett szerkeszteni.
A parancs elvileg "make rm -f fajl.pdf" lenne, viszont ezt a hibaüzenetet kapom: fajl:1: *** missing separator. Stop
Utánakerestem, elvileg a tabok helyett spacek vannak akkor jön ez a probléma, de azokon az xml-eken amiket én szerkesztettem, egy sed parancs kiadásával lecseréltem a lehetséges spaceket tabokra(először csak a sorok elején, aztán az egész xml-ben), de ugyanaz a hiba.
Viszont ha utána dblatex fajl.pdf fajl.xsl parancsot írok, hibaüzenet nélkül legenerálja a pdf-et.
Mi lehet a probléma?
Valamit szerintem félreértettél. A make egy olyan fájlt futtat, ami speciális "makefile", saját formátuma van, de biztosan nem xml vagy pdf. Abban kell az utasítások elején tabnak lennie, nem xml fájlokban.
"A parancs elvileg..."
Hogyhogy elvileg, ezt hol olvastad? Ahol láttad, ott kellene lennie legalább egy makefile-nak is.
"make rm -f fajl.pdf"
Ez teljesen nonszensz. Még így külön is több értelme lenne:
make
rm -f fajl.pdf
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!