OpenSUSE 15.1 Leap lassú internet probléma, mi lehet az oka?
Azt figyeltem meg, hogy a net nagyon lassú opensuse-n.
Megmértem speedtesten az internet sebességét, mert már nem először tapasztaltam. A feltöltési sebesség mérése közben hibát írt ki, és a letöltés sebesség sincs rendben. Azonban, ha újrabootolom a gépet, akkor minden rendesen működik. Még annyit hozzátennék, hogy kábellel használom és van mellé telepítve egy win10 egy másik meghajtóra.
Én jó ideig OpenSUSE-t használtam, és nem mellékesen évek óta Linuxozok... de nem véletlenül hanyagolom az OpenSUSE-t. Nagyon jó rendszer volt, nagy kedvenc, de sajnos az utóbbi kiadásokba egyre több kellemetlen hiba csúszott. :(
Milyen alaplapod van?
És úgy érted, hogy csak akkor van ez a jelenség, ha Windows után használod a Linuxot; ha legutóbb Linux volt bootolva, akkor utánna jó a net? Mert akkor valószínűleg a Windows a ludas. Próbáld meg, hogy jelentkezik-e ez a probléma, ha kikapcsolod a gyors rendszerindítást Windowsban! Az ugyanis az csinálja, hogy nem állítja le "rendesen" a gépet, azért, hogy a következő rendszerindítás gyorsabb legyen. Tud érdekes jelenségeket okozni... Itt leírják, hogyan kell: [link]
Szia!
Nekem is volt Open Suse operációs rendszerem.A gép elindítása után gyorsan felállt a rendszer.Mégis töröltem és Ubuntura váltottam.A Suse alatt nem tudtam telepíteni az exfat rendszert,ezért a fényképeket sem telepíteni,Nem tudtam a you tubéról filmeket,klippeket letölteni.Elég gyors és stabil rendszer,de a program szerzői jogok miatt a kiegészítő programokat nem tudtam telepíteni.Az Ubuntu lassúbb,de Magyarországon támogatottabb.
Nincs semmi baj a Fedora stabilitásával.
Az Ubuntu miért nem tetszik? (Nem kell, hogy tetsszen, mindenki maga dönti el, hogy mi tetszik, és mi nem... csak kíváncsi vagyok. :)) Ha csak a felülete, akkor a Linux Mint a nyerő rendszer.
Mit jelent linuxoneza DE?
"A reboot isn't always required: Zypper will tell you when it is. To return to the DE enter the exit command, and press CTRL+ALT+F2.
Theoretically, the safest way to upgrade when a reboot isn't required is to isolate the rescue.target, because the fewest things are loaded in this state, which means that most things will be reloaded when switching back to the DE. The idea is to avoid having outdated processes running that the upgraded packages might try to interact with. You can isolate the rescue.target with one of the following commands:"
Itt találtam hogy back to the DE, ez minek a rövidítése?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!