Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi a gond a Pythonban írt...

Mi a gond a Pythonban írt kódommal?

Figyelt kérdés

Feladat: Írj egy Python programot, amely bekér három egész számot a felhasználótól és kiírja a képernyőre, hogy mind a három páros szám-e!

szamok = []

a = int(input("Add meg az első egész számot!"))

b = int(input("Add meg a második egész számot!"))

c = int(input("Add meg a harmadik egész számot!"))

szamok.extend((a, b, c))

for i in szamok:

if szamok % 2 == 0:

print("Nem tartalmaz páratlant")

if szamok % 2 == 1:

print("Tartalmaz páratlant")

Hiba üzenet a 12. sorban: TypeError: unsupported operand type(s) for %: 'list' and 'int'

Ez még csak egy félig kész kód. Úgyhogy tudom, hogy vannak hibái, de ezt a típus hibát meg szeretném oldani. Azt is tudom, hogy ezt egyszerűbben is meg lehet oldani és akkor már meg is lenne, de úgy fejlődök ha nehezebb módot választom. Majd amikor nem hobbiból programozok választom sz egyszerűbbet.

2020. jún. 4. 07:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Én ciklusban kérném be a 3 számot. Már csak azért is, mert úgy könnyen módosítható a program, ha pl később 6 szám kell.

Nem kell másik lista is.

Végigmész a listán feltételes ciklussal addig, amíg az épp vizsgált szám páros.

A végén megvizsgálod, hogy mikor léptél ki a ciklusból: amikor végigértél a listán - ekkor igen, mindegyik páros. Vagy hamarabb, a lista vége előtt kilépett a ciklusból? Ekkor talált olyat, ami páratlan, tehát nem mind páros.

Feltételes ciklus szokott lenni és egy változó, ami számontartja, hogy a lista éppen hányadik eleménél tartunk.

Ez az eldöntés tétele.

Esetleg lehet megszámlálás tételével.

Kezdetben egy egész típusú változó értéke 0.

Ha a szám páros, az értékét növeled 1-gyel.

A végén összehasonlítod, hogy a számláló értéke egyezik-e a lista hosszával.

Ez utóbbi "költségesebb", mert mindenképp végigmegy a kollekción, akkor is, ha már talált páratlan számot, akkor is, ha akár már az első az volt.

Én eddig C szintaktikájú nyelveket tanultam, Pythonban nem tudom, hogy könnyebb.

2020. jún. 5. 09:20
 12/13 A kérdező kommentje:
Az eldöntés tételével próbálkoztam, függetlenül attól, hogy nem tudtam hogy ez a neve. Azért akadtam el mert nem tudtam hogyan kell vizsgálni, hogy mikor léptem ki a ciklusból. Ezért inkább beraktam egy második listába a páros számokat, ami páratlan az kirmaradt. ha a lista hossza megegyezik a bekért számok mennyiségével akkor az összes szám páros.
2020. jún. 5. 09:50
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Én amondó vagyok, ha már Pythont használunk, használjuk ki az erősségeit: [link]
2020. jún. 8. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!