Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szerintetek nagy gond lehet...

Szerintetek nagy gond lehet hogy általánossá németet tanultam?

Figyelt kérdés
Sziasztok, most kilencedikes vagyok és emelt infó matek szakon vagyok.Általánosba németet tanultam. Ez probléma lehet a progranozásnál?

#német #infó matek
2020. febr. 8. 18:37
 1/4 anonim ***** válasza:
21%
Úgy tűnik a magyar sem megy.
2020. febr. 8. 18:45
 2/4 anonim ***** válasza:
78%

Nem probléma.

Ha a középiskolában tanulsz angolt, simán bepótolhatod a programozáshoz szükséges angol nyelvi tudást.

2020. febr. 8. 18:59
 3/4 anonim ***** válasza:
16%

Nos a németet úgy ahogy elkell felejteni. Nincs is szükség már németet tanulni ebben a világban. A németek is angolul beszélnek. Lehet, hogy a 80 éves mari nénike nem, de a 30 éves programozó igen vagy bármilyen mérnök igen! Csak az angol más nyelvet nem igazán érdemes csak akkor, ha érdekel..

Nem csak azért kell az angolt tanulni, mert angol a prog nyelv..(az sem angol, hanem matematikai modellek összessége, minden programkód megoldható egy matematikai modellel)

Azért kell az angol, mert a szakirodalom csak angolul van!

2020. febr. 8. 20:36
 4/4 anonim ***** válasza:
78%

Hasonló helyzetben voltam. Általánosban csak németet tanultam, gimiben heti 5 német és utolsó két évben +3 angol. A programozáshoz az angol lesz fontos. A budapesti multikhoz is elég az angol. Napi kommunikációban szintén angolt használunk a német és svájci ügyfelekkel is, mert az angol az, amit minden csapattag beszél.

A középiskola végére te is érj el egy legalább középfokú angol tudást, de a felsőfokú legyen a cél, ha másképp nem megy, akkor egyetem mellett csináld majd meg.

Nagyon jó voltam németből, de sehol nem tudtam használni itthon szoftverfejlesztőként. Kicsit kidobott időnek érzem. Mostanában nézegetem, hova lenne érdemes külföldre költözni és felmerült Svájc. Talán ha végül odaköltöznék és felfrissíteném a nyelvtudást, akkor lenne valami haszna.

2020. febr. 8. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!