Excelbe töltött cvs fájl szám adataival nem tudok összeadást végezni. Mi lehet a gond?
Figyelt kérdés
Excelbe betöltöttem egy cvs fájlt, amit szépen meg is tudtam szerkeszteni. A cvs fájlban többnyire számok vannak időponthoz kötve. Én szeretném összeadni az egyes oszlopokban lévő számokat pl.: jan1-jan31-ig. Hiába jelölöm ki manuálisan az oszlopot (amiben 0 és 0-nál kisebb negatív számok vannak) nem végez rajta számolást a SZUM függvény. Hiába módosítottam a területi beállításoknál a , és . -t. Nem tudja olvasni a számokat. Átalakítottam az oszlopot számmá, az sem segített. Az érték függvénnyel kiírattam egy másik oszlopba, onnan se tudja kiolvasni.A SZUMHA függvénnyel csak a nullánál kisebb számokkal akartam számolást végezni, az sem sikerült. De ha kézzel beírom, akkor tud rajta számolást végezni. Más ötletem nincs. Olvastam, hogy elvileg a , és a . tizedes jel választó cseréje segít, de nálam nem aratott sikert.2019. szept. 1. 15:16
1/1 Kőváry Orsolya válasza:
Az nem elég, ha a cellaformátumot állítod számra. Azok a számok bizonyára az Excel számára nem számok, hanem szöveges karakternek számítanak. Tippem szerint van mindegyik bal felső sarkában egy kis zöld háromszög. Jelöld ki az összes cellát, az aktív cellán egy sarkán álló négyzetben lévő felkiáltó jel lesz. Kattints rá és válaszd az Átalakítás számmá parancsot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!