Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hobbi téren foglalkozom...

Hobbi téren foglalkozom számítógépes játékok fejlesztésével, viszont a nagy gond az az, hogy nem tudom hol, illetve hogyan adjam el. Ötletek?

Figyelt kérdés
Mivel most kerülne piacra az első komolyabb 3 Dimenziós játékom, ezért ötletem sincs, hogy hol tudnék egy saját kis piacot nyitni belőle. Steamen néztem először, de ott fizetni kell érte, hogy ki tudjam tenni a termékeim. Ezzel a későbbiekben nem lenne gond, ha beindulna az üzlet, de amíg nincsen kelendő játékom, addig felesleges pénzkidobás lenne. Szóval lényegében úgy szeretném megoldani, hogy valami ingyenes megoldás legyen. (nem sajnálnám rá, csak ahogy fentebb is írtam: ameddig nem ismernek, mint fejlesztő, addig felesleges pénzkidobás)

2019. aug. 2. 13:32
 1/7 anonim ***** válasza:
82%
Ha programozni meg tudtál tanulni, akkor az online marketing is menni fog. Keress rá 'online marketing' és kapsz majd tippeket. Ez nem úgy megy, hogy kiteszed és veszik. Ez is egy külön szakma, hogyan kell valamit értékesíteni. Az nem elég, hogy van egy jó termék és az sem igaz, hogy majd eladja magát.
2019. aug. 2. 13:43
 2/7 anonim ***** válasza:
Nézz meg más játékplatformokat is, pl gog. Vagy keress egy kiadót akik kiadják, mint a régi időkben.
2019. aug. 2. 13:43
 3/7 A kérdező kommentje:
#1 Köszi, tanuljak meg új progi nyelvet, amikor örültem, hogy a C#-on túl vagyok :'D Bár inkább az utóbbira bízom akkor magam.
2019. aug. 2. 14:05
 4/7 anonim ***** válasza:
82%
Humble bundle, Indie Gala? Esetleg saját weboldal?
2019. aug. 2. 14:25
 5/7 anonim ***** válasza:
Senki nem mondta, hogy tanulj új nyelvet.
2019. aug. 2. 15:11
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is játékfejlesztéssel foglalkozom szabadidőmben, és talán ez a legnehezebb része az egésznek, az eladás. Bár mostanság fogom befejezni az első játékom ami eladható.

Én ajánlom a GameJoltot, ahol ingyenesen tudod értékesíteni a játékod, és ha kiemelnek, akkor egész jó kis boostot kaphatsz tőlük. Én valószínűleg ott, és Steamen fogom árusítani a saját játékom, aztán lesz ami lesz. Még nem mentem bele túlságosan a hirdetésbe, mivel még pár hónap fejlesztés kell, bár devlogot vezetek.

Amit mondanak, hogy hasznos: saját twitter, devlog, reddit, youtube videók (akár kulcsokat adsz kisebb videósoknak, hátha).

De eléggé szerencsejáték az egész igazából 0 büdzsével. Vagy megtalálják az emberek, vagy nem. Lehet van egy nagyon jó játékod, de nem találják meg, és sajnos a legtöbb jó indie játék erre a sorsra jut. Sok szerencsét :)

2019. aug. 2. 15:41
 7/7 anonim ***** válasza:

én is hobbi szinten foglalkozom játékfejlesztéssel (mellette mellékesben is, de a hobbi a fő irány jelenleg)

steam és társai azért jók, mert sok terhet levesznek a válladról

tételezzük fel, hogy én egy vásárló lennék, szeretném megvenni a játékodat

akkor te most hogyan oldanád meg ezt?

kellene 1 felület ahol tudok fizetni és azonnal megkaphatom a játékot/kulcsot a játékhoz

mellette ugye a marketing ismét elég fontos, hisz először kellenek vásárlók, aztán kell a gyors vásárlást biztosítani

az elején ajánlom, hogy ingyenes játékokat csinálj és az egyik játékod húzza a másikat reklámban, marketingben, így ha 1 befut, akkor valószínűleg a többire is ráfognak nézni (persze ez már a te döntésed, hogy megfogadod e)

2019. aug. 5. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!