Hobbi téren foglalkozom számítógépes játékok fejlesztésével, viszont a nagy gond az az, hogy nem tudom hol, illetve hogyan adjam el. Ötletek?
Én is játékfejlesztéssel foglalkozom szabadidőmben, és talán ez a legnehezebb része az egésznek, az eladás. Bár mostanság fogom befejezni az első játékom ami eladható.
Én ajánlom a GameJoltot, ahol ingyenesen tudod értékesíteni a játékod, és ha kiemelnek, akkor egész jó kis boostot kaphatsz tőlük. Én valószínűleg ott, és Steamen fogom árusítani a saját játékom, aztán lesz ami lesz. Még nem mentem bele túlságosan a hirdetésbe, mivel még pár hónap fejlesztés kell, bár devlogot vezetek.
Amit mondanak, hogy hasznos: saját twitter, devlog, reddit, youtube videók (akár kulcsokat adsz kisebb videósoknak, hátha).
De eléggé szerencsejáték az egész igazából 0 büdzsével. Vagy megtalálják az emberek, vagy nem. Lehet van egy nagyon jó játékod, de nem találják meg, és sajnos a legtöbb jó indie játék erre a sorsra jut. Sok szerencsét :)
én is hobbi szinten foglalkozom játékfejlesztéssel (mellette mellékesben is, de a hobbi a fő irány jelenleg)
steam és társai azért jók, mert sok terhet levesznek a válladról
tételezzük fel, hogy én egy vásárló lennék, szeretném megvenni a játékodat
akkor te most hogyan oldanád meg ezt?
kellene 1 felület ahol tudok fizetni és azonnal megkaphatom a játékot/kulcsot a játékhoz
mellette ugye a marketing ismét elég fontos, hisz először kellenek vásárlók, aztán kell a gyors vásárlást biztosítani
az elején ajánlom, hogy ingyenes játékokat csinálj és az egyik játékod húzza a másikat reklámban, marketingben, így ha 1 befut, akkor valószínűleg a többire is ráfognak nézni (persze ez már a te döntésed, hogy megfogadod e)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!