Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért nem szeretik sokan a...

Miért nem szeretik sokan a C#-ot és .Net-et?

Figyelt kérdés
Egy régebbi kérdés kapcsán merült fel bennem újra ez a kérdés. Régen még érthető volt, mert egyértelműen a Windows volt a fókusza a .net-nek, de a .net core már sokkal nagyobb szabadságot ad platformok terén, mint a .net framework. Mi az, ami miatt még mindig jobban szeretik a fejlesztők a javat?
2020. máj. 30. 13:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
18%

Én csak hobbiprogramozó vagyok ugyan, és nem is sokat programoztam még ezekben a nyelvekben... de nekem egyrészt azért volt szimpatikusabb a Java, mert a .NET core-nak még közel sem tud annyit.

A másik ok részben érzelmi: én ahol lehet, a Linuxot preferálom, és kerülöm a MS megoldásokat. Tehát ha valahol nincs akadálya annak, hogy Linuxos ill. open source megoldást használjunk, akkor azt fogunk használni. A saját gépemen nem igazán viselem el a MS cuccait (céges Linuxos laptopon van pscore). Ettől függetlenül persze tisztában vagyok vele, hogy a .NET fejlettebb, a .NET (és főleg a .NET core) azonos kódok esetén gyorsabb mint a JDK, és hogy a C# is fejlettebb, mint a Java. Csak nem érdekel :)

A jövőben Androiddal is szeretnék foglalkozni, ott pedig inkább a Java megy, mint a C# (bár Java helyett lassan ott is a Kotlin lesz a legtámogatottabb nyelv).

De egyébként mennyire sokan vannak, akik a Javat preferálják a C#? Szerintem egyre kevesebb ilyen embert találsz.

2020. máj. 30. 17:02
 2/11 A kérdező kommentje:
"ill. open source megoldást használjunk" - A .net core open source. [link]
2020. máj. 30. 20:28
 3/11 anonim ***** válasza:
35%
Tudom, de akkor is MS :D
2020. máj. 30. 21:10
 4/11 anonim ***** válasza:
60%

A C# versenytársa a Java, ezzel gondolom tisztában vagy.

A Java azért nyerte meg a versenyt, mert sokkal több közösségi tartalom van hozzá és cross-platform lévén bármilyen op.rendszer alól futtatni lehet a programot (linuxon régen mono-val kellett vacakolni a .net-es programokhoz, ami erősen kompromisszumos megoldás).

Különben, ha jobban megnézed, akkor általában azok lesznek népszerűek, akikre a fenti igaz. A Windows és az Android is azért terjedt el, mert kvázi mindenki rájuk fejleszt. Ugyanígy a PHP, pedig vannak nála sokkal jobb nyelvek is.

2020. máj. 30. 21:45
 5/11 A kérdező kommentje:

#4-es, ezt ertem, de ma mar ez a kvazi elonye (platform fuggetlenseg) a javanak nincsen meg, mert a .net core is tudja. Szoval a megszokason kivul mi az, ami miatt a mai napig is inkabb a javat valasztjak a fejlesztok?

Munkahelyem is nagyon jo pelda erre. Van 4 nagy projektunk, amikbol 3 javas, egyedul a mienk .net-es (framework, de 90-95%-ban core kompatibilis, hogy a jovoben at lehessen alni ra).

Allashirdetesekbol is sokkal tobb Java poziciot latok.

Mintha az emberek nem lennenek tisztaban a legujabb technologiakkal es meg mindig 5-10 evvel ezelotti keretrendszerek hasznalnak vagy nem tudom.

Van valami olyan feature a javaban, ami nagyon vonzo es nem tudnek rola? :D Vilagositsatok fel legyszi.

2020. máj. 31. 08:29
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

"#4-es, ezt ertem, de ma mar ez a kvazi elonye (platform fuggetlenseg) a javanak nincsen meg, mert a .net core is tudja. Szoval a megszokason kivul mi az, ami miatt a mai napig is inkabb a javat valasztjak a fejlesztok?"

Gondolom, a ti projektjeitek régebbről maradt legacy cuccok, nem? Mennyi idős projektek ezek?

2020. máj. 31. 10:01
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
Maradjunk a C++nál. Az jobb mind kettőnél. :)
2020. máj. 31. 14:38
 8/11 A kérdező kommentje:
#6-os, 1 projekt kivételével a legtöbb az már legalább 5 éve fut. A legújabb pár hónapos és ott is a javat választották inkább a projekthez.
2020. máj. 31. 16:32
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem olyan régi rendszerek, de a .NET core első verziója 2016-ban jelent meg. Nem lehet, hogy követelmény volt a multiplatformitás?
2020. máj. 31. 16:37
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
#5: Nem teljesen értetted meg a lényeget. A Java hamarabb vált népszerűvé, egy csomó cégnél erre rendezkedtek be, plusz emiatt rengeteg tapasztalt fejlesztőt is találsz hozzá. Hiába egyenlítődnek ki az esélyek, ha egyszer a többség az egyiket szokja meg, akkor nagyon nehéz meggyőzni őket, hogy dolgozzanak a másikon (minek, ha fizetésben ugyanott vannak, de cserébe még invesztálniuk is kellene a nyelv megtanulásába, aztán még rutint is kellene szerezniük benne?).
2020. máj. 31. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!