Miért nem szeretik sokan a C#-ot és .Net-et?
Én csak hobbiprogramozó vagyok ugyan, és nem is sokat programoztam még ezekben a nyelvekben... de nekem egyrészt azért volt szimpatikusabb a Java, mert a .NET core-nak még közel sem tud annyit.
A másik ok részben érzelmi: én ahol lehet, a Linuxot preferálom, és kerülöm a MS megoldásokat. Tehát ha valahol nincs akadálya annak, hogy Linuxos ill. open source megoldást használjunk, akkor azt fogunk használni. A saját gépemen nem igazán viselem el a MS cuccait (céges Linuxos laptopon van pscore). Ettől függetlenül persze tisztában vagyok vele, hogy a .NET fejlettebb, a .NET (és főleg a .NET core) azonos kódok esetén gyorsabb mint a JDK, és hogy a C# is fejlettebb, mint a Java. Csak nem érdekel :)
A jövőben Androiddal is szeretnék foglalkozni, ott pedig inkább a Java megy, mint a C# (bár Java helyett lassan ott is a Kotlin lesz a legtámogatottabb nyelv).
De egyébként mennyire sokan vannak, akik a Javat preferálják a C#? Szerintem egyre kevesebb ilyen embert találsz.
A C# versenytársa a Java, ezzel gondolom tisztában vagy.
A Java azért nyerte meg a versenyt, mert sokkal több közösségi tartalom van hozzá és cross-platform lévén bármilyen op.rendszer alól futtatni lehet a programot (linuxon régen mono-val kellett vacakolni a .net-es programokhoz, ami erősen kompromisszumos megoldás).
Különben, ha jobban megnézed, akkor általában azok lesznek népszerűek, akikre a fenti igaz. A Windows és az Android is azért terjedt el, mert kvázi mindenki rájuk fejleszt. Ugyanígy a PHP, pedig vannak nála sokkal jobb nyelvek is.
#4-es, ezt ertem, de ma mar ez a kvazi elonye (platform fuggetlenseg) a javanak nincsen meg, mert a .net core is tudja. Szoval a megszokason kivul mi az, ami miatt a mai napig is inkabb a javat valasztjak a fejlesztok?
Munkahelyem is nagyon jo pelda erre. Van 4 nagy projektunk, amikbol 3 javas, egyedul a mienk .net-es (framework, de 90-95%-ban core kompatibilis, hogy a jovoben at lehessen alni ra).
Allashirdetesekbol is sokkal tobb Java poziciot latok.
Mintha az emberek nem lennenek tisztaban a legujabb technologiakkal es meg mindig 5-10 evvel ezelotti keretrendszerek hasznalnak vagy nem tudom.
Van valami olyan feature a javaban, ami nagyon vonzo es nem tudnek rola? :D Vilagositsatok fel legyszi.
"#4-es, ezt ertem, de ma mar ez a kvazi elonye (platform fuggetlenseg) a javanak nincsen meg, mert a .net core is tudja. Szoval a megszokason kivul mi az, ami miatt a mai napig is inkabb a javat valasztjak a fejlesztok?"
Gondolom, a ti projektjeitek régebbről maradt legacy cuccok, nem? Mennyi idős projektek ezek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!