Miért szeretik sokan a Java nyelvet, mikor a C/C++ jobb?
Mindhárom nyelven lehet írni tisztességes és trehány programot is. C/C++-ban sokkal könnyebb rosszul programozni. Sokkal hamarabb lesz átláthatatlan a kód.
Ha Javaban tudsz, akkor írhatsz desktopra, mobilra, webre.
Almát a körtével, Java sok olyan helyen használható, ahol a C/C++ nem opció.
Amit meg a memóriaszivárgásról írsz, elég különös. GC miatt Java-ban nehezebb (de koránt sem lehetetlen) memóriaszivárgást okozni, míg C/C++ esetén ha lemarad egy free/delete...
Minden hozzászólóval egyetértek. Butaság néhány trehány program miatt szidni a nyelvet általánosságban. Ez most olyan, hogy láttál egy rohadt almát a földön és ezentúl utálod az almát.
És általánosságban nem mondható el, hogy a C jobb mint a Java, sem fordítva. Valamiben a Java jobb, valamiben a C.
Java-ban is lehet memory leak-et írni (jómagam is belefutottam és jó tanulság volt) és C-ben is.
Amúgy ne haragudjatok. Szándékos trollkérdésnek írtam ki a kérdést és reakciókat akartam látni. Az igazság az, hogy van egy ismerősöm, aki szapulja a Java programozókat és köztük engem is, mert "Azért nem Javával működik a légzsák, mert ha lefagy a Garbage Collector, akkor nem nyílik ki". És hogy "Jó, jó, nem az, hogy a programozónak ismernie kell teljesen az alatta futó hardvert, de ti még az alatta futó szoftvert se ismeritek. Azt hiszitek, hogy jé működik a progitok. De a teszten nem megy át, mert valahol elszivárog a memória, annál reménytelenebb hiba pedig nincs is:D". De én nem tehetek arról, hogy vidéki egyetemen nem tanítanak C/C++ -t, pedig én is jobban örültem volna neki és szívesen dolgoznék benne, de egyszerűen nem az volt a kezdőnyelvem és nem azt ismerem bővebben.
Amúgy érdekes, hogy sokan inkább megvédtétek. Ne haragudjatok, nagyon felidegesített az illető. Köszönöm, hogy válaszoltatok.
Kecskeméten C++-t tanítanak, az elég vidék, nem?
Lehet, hogy légzsákos-java történet nagyon szép. Nézz utána annak, hogy a Toyota programozói milyen "bakit" követtek el C-ben! Aztán a linket lehet küldeni haveroknak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!