Miért szeretik sokan a Java nyelvet, mikor a C/C++ jobb?
Nem akartam egy kalap alá venni és szapulni az összes nem pesti egyetemet. Itt például Sopronban viszont nincs még C se, csak Java és C#.
Mondjuk ezt magamnak köszönhetem, hogy Gazdaságinformatikus szakot választottam egy normálisabb, programozósabb szal helyett. Itt webes szolgáltatások, SQL adatbázisra és vállalatirányítási rendszerekre mennek rá.
A következők miatt szerethetik:
Egyszerűbb megtanulni.
Nem kell különféle dolgokra ügyelni, hogy hordozható legyen.
Biztonságosabb, például jelzi az indexhatárok megsértését.
A tömb lehet visszatérési érték, tudja a hosszát.
Sok beépített API van hozzá, nem kell külön telepítgetni, keresgélni, hogy ezt most hogyan kell hozzálinkelni.
Amúgy programozó vagy, nem? Akkor mit érdekel mit tanítanak az iskolában? A használt nyelvek nagy részét úgy se tanítják, és ami benne van a tanrendben amikor elkezded, az már elavult amikor befejezed.
Python, Ruby, Java, Scala, Vaadin, Javascript: ezek egyikét se tanították az iskolámban, 2 éve végeztem, mindet használnom kell a munkámban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!