Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Adtok linket, ahol elkezdhetek...

Adtok linket, ahol elkezdhetek Pascalozni?

Figyelt kérdés
Igen,én is ismerem a Googlet,mielőtt megemlítitek, hogy a barátom.De egy programozó válaszát várom,aki ad egy olyan linket,ahol ő is elkezdte.
2010. júl. 29. 23:29
 1/5 anonim ***** válasza:

google(csak magyar találatok): pascal tutorial

első két találat:

[link]

[link]

+ könyvajánló: Angster Erzsébet: Programozás Tankönyv I-II. kötet. Turbo Pascal

[link]

[link]

2010. júl. 29. 23:38
 2/5 anonim ***** válasza:

Egy programozó az iskolában kezdi... -.-

Egyébként a pacallal már nem mész semmire. Nagyon elavult. Nálunk pl. már nem is tanítják. (A gyengébb csoportnak asszem fél évig mutogatták, hogy ilyen is van.)

Javaslom helyette a C-t. (C++, C-sharp)

2010. júl. 30. 01:24
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Javaslom az Együtt könnyebb a programozás: Free Pascal című könyvet, a ComputerBooks kiadásában. Többet ér, mint a netes tutorialok.

Nem 20 fillér maga a könyv, kb 3000 ft, de jól használható, kimondottan kezdőknek is. Itt a link: [link] innen meg is rendelheted. Ha sajnálod rá a pénzt, könyvtárból is kiveheted, vagy ezt, vagy a Programozzunk Turbo Pascal nyelven! című könyvet. Utóbbi ugyan kissé elavult, de az alapok - a memóriakezelés, overlay és grafika fejezetek kivételével - ugyanúgy használhatóak.

Egyébként az utolsó hozzászólónak csak kis részben van igaza, ha programozóként el akarsz helyezkedni, valóban Pascallal korlátozottak a lehetőségeid. De pár érv a Pascal mellett:

- sokkal könnyebb vele megtanulni programozni, mint valami C-alapú nyelven. És ha egyszer megtanultál programozni, midnegy, hogy milyen nyelven, onanntól már sokkal könnyebb egy új nyelvet megtanulni. Akik C-ben kezdenek tanulni, nagyon könnyen elmehet tőle a kedvük, és nehezebb dolguk van, mint akik Pascalban kezdenek. Fontos, hogy az emebrnek ne vegyék el a kedvét a legelején. ;-)

- Ha otthonra kell, hobboból programozni, bőven megfelel a Pascal is, illetve az azokra épülő fejlesztőeszközökkel, pl. Lazarus, Delphi is meg lehet írni ugyanazokat a programokat, amiket mondjuk C#-ban lehetne.

- Van azért elég sok hely - bár tény, hogy kevesebb, mint mindjuk ahol Java fejlesztőt keresnek -, ahol kifejezetten Delphi fejlesztőket keresnek, meg jónéhány OpenSource-fejlesztőcsapat is Lazarussal (Pascal-alapú) fejleszt.

Szóval szerintem kezdd el nyugodtan Pascallal, az említett könyvvel!

Programozó vagyok és infótanár, tanultam és tanítottam is programozást, szóval tapasztalatból beszélek.

2010. júl. 30. 07:38
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek!
2010. júl. 30. 12:41
 5/5 anonim ***** válasza:
www.prog.ide.sk
2010. aug. 16. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!