Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy lehet elhelyezkedni...

Hogy lehet elhelyezkedni programozóként egy 6 hónapos bootcamp után?

Figyelt kérdés

Vannak ezek a gyorstalpalós bootcampek, amik most online is indulnak a covid19 miatt. Én jelenleg mérnökinfó bsc-re járok, de elég nehezen megy így távoktatásban a tárgyak nagyrésze. Gondolkozom, hogy passziváltatok egy félévet és elvégzek egy ilyen Full Stack Java bootcampet mondjuk a progmasters-nél.

Nézegettem az álláshírdetéseket, és minden junior állásnál elvárás a tapasztalat, a legtöbbhöz viszont diploma sem szükséges. Szóval hogy kerüljek be az első munkahelyre tapasztalat nélkül? Az a szomorú, hogy ha elvégzem az egyetemet, akkor is ugyanitt vagyok, hogy nem tudok a legkezdőbb állásra se menni, mert mindenhol előírják az 1-3 éves tapasztalatot. Még a teljesen junior állásoknál is. Egy ilyen bootcamp ráadásul nagyon drága ~1.2 millió, nem szívesen dobnék ki ennyi pénzt, hogy aztán munkanélküli legyek. Az egyetem elvégzésére nem sok esélyt látok, mert ugyan a programozás megy és szeretem is, de a többi tárgy pl.fizika, villamosságtan, meg az egyéb mérnökösködős tárgyak nagyon nem mennek.

Páran ajánlották itt a gyakorikérdéseken is ezeket a bootcampeket korábban. Szóval érdemes elvégezni? Lehet vele munkát találni?

Főleg ez a cikk tántorít el:

[link]

2020. máj. 3. 23:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

"Nem. De ha kizárólag az egyetemi órákat és kizárólag a gyakorlati képzés óráit nézem, akkor a második nyer a munkaerőpiacon. Ez tény."

Nem. Az a tény, hogy te hazudsz. A munkaerőpiacon a tudás nyer és azt bizony nem kapja meg olyan, pár hónapos gyortalpalókon, amelyek jobbára a netről lopják össze még a sekélyes tananyagaikat is.

"De nézd meg az egyetemistákat! Nagy része teljesíti a vizsgáit és egy akármire való hobbi szoftver(ecske) nélkül sétál ki a diplomával és meglepődnek, hogy nincs állás."

Ez szintén a hazug legendáriumok tárába illő olcsó duma. Az egyetemisták egy része az utolsó időben már aktívan fejleszt, jellemzően, jónevű cégeknél.

2020. máj. 5. 06:56
 12/16 anonim ***** válasza:
87%
:DDDD Hát persze! De jó lehet olyan világban élni, ahol ilyen szép minden! Őszintén jó neked!
2020. máj. 5. 09:21
 13/16 anonim ***** válasza:
87%
Elgondolkodtató, hány egyetemi képzést láttál belülről, 48%-os! :) Olyan szépeket hiszel róluk, hogy tényleg megható. A legjobb cégeknél helyezkednek el a végzettek, mert annyira gyakorlatias tudást adnak át, jajj, megkönnyeztem :D
2020. máj. 5. 09:38
 14/16 anonim ***** válasza:

Fölöslegesen gunyoroskodsz. Nem vagy fejlesztő, egyetemen életedben nem jártál, nem ismered a viszonyokat, nincs semmiféle kapcsolatod ezzel a szakmával. Minek hazudozol? Mire jó ez?

Itt meglesheted azokat az állásokat, amelyeket egyetemi hallgatóknak kínálnak, de persze ez csak egy részhalmaza a lehetőségeknek:

[link]

2020. máj. 5. 11:28
 15/16 A kérdező kommentje:
Elkezdem a bootcampet és otthagyom az egyetemet. Elegem van a sok szivatasból és felesleges szarból, ami az egyetemen zajlik. A bootcampre ráadásul most ad a magyar kormány 95%-os támogatást a járványhelyzet miatt.
2020. máj. 5. 14:44
 16/16 anonim ***** válasza:

A kereslet kínálat (a szakembereké) és a benne elfoglalt helyed határozza meg, hogy milyen sikered lesz.

A kereslet azt jelenti, hogy milyen területeken keresnek embereket. A kínálat, hogy ezekre mennyi és milyen gyakorlattal rendelkező szakemberek állnak rendelkezésre. Az ebben elfoglalt helyed pedig az alapján alakul, hogy mit tanultál és mennyi év gyakorlata, tudása van a hátad mögött.

Például, egy cég felad egy java, php és adatbázis programozó hirdetést, akkor erre jelentkezni fog mondjuk 100-200 ember, ezek közül 10 profi, átlag 10 év tapasztalattal, akkor közülük fognak választani, a többit vissza sem hívják, hába azok is értegetnek a feladathoz. Minden cég a legjobbakat keresi.

Amilyen tanfolyamokat a kormány támogat, azok nagyon alapszintűek. Lehet, hogy unod az egyetemet, de ha tudsz, tarts ki, mert mindenképpen jól jársz ha elvégzed, bár a te dolgod.

2020. máj. 17. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!