Hogyan építsek fel egy szoftverfejlesztő vállalkozást?
Ha az üzleti részéhez nem értesz, akkor előbb tanulj, én azt javaslom! A kezdő vállalkozások nagy része az első években tönkre is megy.
A sikeres vállalkozók talpraesettek, keresnek, keresnek, kutatnak, tanulnak és mennek utána. Nézz meg cégeket, akik azt csinálják, amit te szeretnél, (versenytárselemzés), a céginformációk nylvánosak, a nettó árbevétel és az alkalmazottak száma is.
Tanulj a könyvelésről, adózásról, vállalkozói formákról is, hogy számodra hogy lenne jobb.
Pénzügyi tervet is írj, hogy lásd, mi-mennyibe kerül.
Marketing és kapcsolatépítés nélkül elkezdeni se érdemes, ezért ebben is érdemes magasabb szinteket elérned indulás előtt.
4 éve vagyok vállalkozó IT területen, elhiheted, napi 14 óra munka, és max. ebédszünetben van egy kis lazítás (lásd most). Ha nem akarsz ennyit beletenni, főleg az elején (de később is) bele se kezdj.
(Mindezt úgy vetettem fel, hogy feltételezem, szakmailag már felsőbb kategóriás vagy, a szolgáltatások kivitelezése már nem gond, csak a "körítés" hiányzik a céghez).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!