Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Nagyságrendileg mennyivel...

Nagyságrendileg mennyivel alacsonyabbak az európai bérek az amerikai bérekhez képest?

Figyelt kérdés

Amerikában FAANG szinten forintra átszámítva ugye ilyen bruttó 5-8 millió forint körüli fizetések vannak senior pozícióknál, magasabb fejlesztői pozikban pedig akár 20+ millió is lehet.

Ehhez képest Európában hogy alakul a kompenzáció? Svájcban pl. hasonlóak a fizetések, vagy ott is elmarad ettől?

Illetve a populárisabb országokban (Németország pl. vagy az Egyesült Királyság) mi a helyzet?

2020. márc. 3. 07:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%

A google-t hasznaltad már? Elég hasznos úgynevezett internetes kereséseket lehet rajta végezni.

Az 5-8 millió biztos nem stimmel. Éves fizetésnek nagyon kevés, havinak nagyon sok.

2020. márc. 3. 08:24
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

"Az 5-8 millió biztos nem stimmel. Éves fizetésnek nagyon kevés, havinak nagyon sok."

Feltételezem teljes kompenzációra gondol, tehát alapbér + stock + bónusz. Így stimmel havi kompenzációként az 5-20+ millió. Alapbér inkább 3 millió körül kezdődik.

Én csak Londonról tudok nyilatkozni, ott elérhető hasonló nagyságrend (ebből következően egyébként Svájcban is egész biztosan).

2020. márc. 3. 08:33
 3/11 A kérdező kommentje:
Igen, nem csak az alapbérre gondoltam, az valóban alacsonyabb valamivel.
2020. márc. 3. 08:40
 4/11 anonim ***** válasza:
54%

Érthetetlen már a kérdésed is.

Hasonlítsunk össze minden helyet mindennel? Az USA-ban is elképesztő különbségek vannak mondjuk a szilícium völgy és pl Oklahoma között, pont mint ahogy nagyságrendi különbség van a német és a magyar fizetések között.

"Amerikában FAANG szinten forintra átszámítva ugye ilyen bruttó 5-8 millió forint körüli fizetések"

A nagy lópikulát. Vannak néhány hely ahol ennyit keres egy senior fejlesztő, van ahol többet, a legtöbb helyen meg jóval kevesebbet.

Éltem + dolgoztam az USA-ban két helyen mint fejlesztő, ennek senki abszolút a közelében sem volt. Úgy értem, hogy nagyon messze nem. A szilikon völgyben lényegesen jobbak a fizetések mint máshol az országban, viszont a megélhetés is az egekben, vagyis a dupla bérhez korántsem tartozik dupla szinvonal.

2020. márc. 3. 09:01
 5/11 A kérdező kommentje:

Melyik két cégnél dolgoztál #4?

Gondolom a FAANG a kérdésben nem kerülte el a figyelmedet, mert be is idézted.

2020. márc. 3. 09:06
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Az európai bérekről sajnos nincs jó forrás, Glassdoor elég inkonzisztens és többnyire csak alapbérek vannak feltüntetve, így nehéz megválaszolni a kérdést.
2020. márc. 3. 09:56
 7/11 Derwer ***** válasza:
100%

Mi a valódi kérdés, mi az amit megakarsz tudni?

Én Luxembourgban dolgozok ahol elég jók a fizuk. De leginkább úgy, ha Németországban élsz, mert pl albérlet az majd dupla LUXban.

No meg ott van az az apróság, hogy házasként 15-20%kal több a nettód, ami szintén sokat számít.

És feltehetőleg még nem tapasztaltál eleget, de a kereseten túl sokat számít maga a környezet ahol élsz, a szolgáltatások, juttatások. (pl egészségügy. Amcsiban úgy tudom majd mindent te/biztosítód fizet, itt meg majd mindennek a 80%-át a "TB")

2020. márc. 3. 11:55
 8/11 A kérdező kommentje:

Ne bonyolítsuk tovább a kérdést, egyszerűen bruttó kompenzációról van szó.

Ha Luxemburgban dolgozol, akkor a kérdés pl. az, hogy a bruttó fizetésed nagyságrendileg milyen arányban van ugyanazon cég ugyanazon pozíciójára, de amerikai irodában adott fizetésével (mondjuk San Francisco vagy hasonló kaliber, mert ugye Luxemburg sem egy Banglades).

Illetve milyen cégnél vagy, mert ugye FAANG és nem-FAANG között ég és föld lehet a különbség.

2020. márc. 3. 12:25
 9/11 anonim ***** válasza:
54%

"Ne bonyolítsuk tovább a kérdést"

Hát tényleg ne, már csak azért sem, mert ez a téma nem programozás. Na meg azért se, mert rajtad kívül kb. mindenki felfogja, képben van arra vonatkozólag, hogy a "több" az nem mindig, nem mindenhol és nem feltétlenül több.

2020. márc. 3. 15:32
 10/11 EgyGabor ***** válasza:

Nehéz kérdés én úgy néztem (saját példa), hogy US-ben kb. 1.5x többet lehet elérni. Ár-érték arányban az (ismét nálam) kb. 2x-est ér.

USA EU is nagy, úgyhogy inkább adott helyeket érdemes összehasonlítani. Az én esetemben UK (London környéke) vs US FL/TX volt az összehasonlítás alapja.

Első lépés a Numbeo és onnan léphetsz tovább.

2020. máj. 27. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!