Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért fordított animációval...

Miért fordított animációval záródik be az activity? (Android Studio)

Figyelt kérdés

Egy mobilappon dolgozom Kotlin használatával.

Minden egyes activity toolbar-jába tettem egy vissza nyilat, ami eggyel visszaléptet az activity-k között.

A normális az az lenne, hogy amikor megnyitok egy activity-t, akkor maga az oldal alulról ugrik fel.

Amikor pedig visszalépek egyet a nyíl használatával, akkor pedig lefele, vagy jobbra kihúzza az elvetett oldalt, mintha csak félreraknánk, mert már nem kell.

Nekem az utóbbival van egy kis bajom. Amikor visszalépek a toolbar-ban lévő back nyíllal, akkor ugyanúgy felfele animációval ugrik fel a korábbi oldal..

Így nagyon zavaró és megkavaró, mintha új oldalt nyitnék meg azon belül.

Egyébként érdekes, mert a visszalépéses animáció jól működik akkor, amikor a main activity áll a megnyitott oldal előtt. Valamint akkot is jó, amikor a mobilom visszanyilával lépek vissza.

Csak AndroidManifest-ben oldottam meg a visszanyilat xml fájlban, így:

<activity android:name=".CourseListActivity">

<meta-data

android:name="android.support.PARENT_ACTIVITY"

android:value="HeDepActivity" />

</activity>

Nem hosszú, így csak ide bemásoltam.

Meg lehet így oldani xml-en belül a megnyitás/bezárás animációkat?

2020. ápr. 26. 23:31
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!