Android Studio, fragment hívás fragmenttel?
Van egy Activitym, az megnyit egy Fragment . Ez a Fragment egy ListView-al van felszerelve, ha rákattintunk az egyik elemére, akkor egy újabb Fragment nyílik meg.
Eddig nagyszerűen működik a programom, viszont ebből a második Fragmentben van egy gomb, amit ha megnyomok meg akarok nyitni egy másik Fragmentet. Na itt lép ki a program és adja meg magát.
Fogalmam sincs, hol rontom el, mivel Fragmentből Fragmentet meg tudok hívni az alábbi módszerrel:
Fragment kovetkezoFragment = new kovetkezoFragment();
FragmentTransaction FragmentTransaction = getActivity().getSupportFragmentManager().beginTransaction();
FragmentTransaction.replace(R.id.mostaniFragment, kovetkezoFragment);
FragmentTransaction.commit();
Viszont ha ezt egy Fragment Fragmentjére írom meg, hogy meghívjon egy harmadik Fragmentet, akkor nem működik. Próbáltam így is, mert így is meg tudok hívni egy Fragmentre egy Fragmentet:
Fragment kovetkezoFragment = new kovetkezoFragment();
FragmentTransaction fr = getFragmentManager().beginTransaction();
fr.replace(R.id.mostaniFragment, kovetkezoFragment)
fr.commit();
Teljesen tanácstalan vagyok, nem értem miért nem akar működni. Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném!
Közben megoldottam a problémát. Azoknak írom le a megoldást, akik esetleg hasonlóval szenvedtek:
a replace-nél nem az aktuális fragmentet kell lecserélni, hanem az Activity Fragmentjét.
Ügyes vagy, de szólhattál volna akkor nekem :P
Tudod, hogy ki vagyok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!