Melyik programozási nyelvet érdemes egyetem előtt átnézni? Melyikkel szoktak kezdeni programtervező szakon?
Tudom, hogy nagyon hasonló az összes csak majd előre megnézném az alapokat, hogy ne teljesen 0-ról induljak. Pythonban tudom egyébként az alap függvényeket, ciklusokat, elágazásokat, de semmi több...Belenézzek a C++-ba, Javaba vagy inkább Pythonban haladjak tovább a tanulásban? (ha jól tudom a Python felépítése az egyik legkönnyebb, de gondolom a logikája ugyanaz mint a C-nek vagy a Javanak)
És programozáson belül is mit érdemes átnézni?
Előre is köszönöm! :D
Én úgy mentem egyetemre, hogy csak közép matekom volt és inkább a programozás érdekelt, azt tanultam előtte. Amikor oda kerültem, akkor nem sok mindenre volt elég az addigi matek tudásom, szinte semmit sem tudtam, de még így is meglett az első 2 évem csúszás nélkül és csak a végén csúsztam 2 tárggyal 1 félévet.
Szóval arra a matekra sem kell görcsösen ráfeküdnöd már előtte, én inkább pihennék előtte, mert közben már nem sok időd lesz rá.
Maga a tanulási készség sokkal fontosabb, mint a konkrét tudás, amivel rendelkezel. Meg kell tanulnod hatékonyan tanulni és akkor nem lesz gondod semmivel később.
"Szerintem az analízisbol nehezebb átmenni, mint megtanulni egy programnyelvet."
Pedig nem nehezebb átmenni. Mivel a matekot már tanultad, főleg hogy emelten csinálja. Ez csak jön plusszba épül rá tovább....
Programozást viszont, ha életében előszőr lát, akkor az viszont lehet bukta, de ha nem is akkor 2-esekkel fogja kinyögni...
Szerintem ez egyetem függő. Nézd meg, milyen tárgyaid lesznek első félévben és aszerint készülj.
Nálunk például első félévben csak alap C++ volt, második félévben kezdtünk el komolyabban foglalkozni a programozással. Viszont nagy előny, ha már az elején képben vagy a programozással, így tudsz a matekra koncentrálni a szorgalmi időszakban. Egyetem függő, hogy matekból mit kérnek számon, így én erre nem készülnék előre.. Esetleg deriválást+integrálást tanuld meg, de majd a mateking.hu segít átvészelni a zh időszakot.
"a Python felépítése az egyik legkönnyebb, de gondolom a logikája ugyanaz mint a C-nek" .........nem feltétlenül.
Ne arra koncentrálj, hogy hány programozási nyelv szintaxisával vagy képben, nem az a lényeg. Feküdj rá egy nyelvre, C-re vagy C++ra, egyetemen tipikusan ezekkel kezdenek. Értsd meg jól az alapokat, hogy mit miért csinálsz, hogyan működnek a dolgok a háttérben, ez sokat fog segíteni.
Ha az alapokkal tisztában vagy, nem fog gondot okozni később egy másik nyelv működésének, szintaxisának megismerése.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!