Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi kell egy progiíráshoz? (C++)

Mi kell egy progiíráshoz? (C++)

Figyelt kérdés

na van nekem egy olyanom hogy DEV C++ 4,2,2,9

és ha ebben írok valamit (C++) akkor azt nem fordítja le!!

mit kell csinálni?

vagy kell külön egy író és egy fordító??és ha igen akkor tudnátok mondani mindkettőből??

ja a dev c++-ban hogy kell beállítani hogy c++ legyen és ne c mert ha rákattolok akkoris átmegy c-re

2010. júl. 24. 15:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
37%
Igazán nem szeretnélek megbántani, de szerintem neked nem kellene programozni. Ha az angol leírást képtelen vagy elolvasni, akkor ott már vannak bajok. Egyébként mentsd el a fájlt .cpp kiterjesztéssel...
2010. júl. 24. 15:54
 2/14 anonim ***** válasza:

Próbáltad MS Visual C++ 2010 Express-szel?

A DEV-c-vel és az egyéb free progkörnyezettel csak baj van, kivéve azokat, amelyeket normális gyártók adnak ki. Használtam már Free Pascalt, Lazarust, stb, és mindig csak nyávogott. Amit ajánlok, az a SharpDevelop. Szerintem a fentebbivel nem lesznek gondjaid. Ja, és ingyenes.

2010. júl. 24. 17:26
 3/14 A kérdező kommentje:
Miért ne érteném az angolt képzeld az ngolt tanulom sztem elég faszán megy is szoval nemtudom minek írogatsz ilyet nemtudom hol írtam hofgy magyar kéne de az lenne a jobb mert még csak tanulom!!!!!(programozás)
2010. júl. 24. 18:12
 4/14 A kérdező kommentje:
második válaszolóü köszi szépen !!
2010. júl. 24. 18:12
 5/14 A kérdező kommentje:
az ms visual ... az fordít ?
2010. júl. 24. 18:15
 6/14 JulesM111 ***** válasza:

Szia Kérdező!

Első hozzászólónak abban igaza van, hogy olvasd el a leírást, és értelmezd, mindegy milyen nyelven van. Nagyon alap dolgot kérdeztél, aminek könnyedén kellene mennie, és ha már itt elakadsz, és segítséget kérsz akkor nagyon rögös és nehéz út vezet a programozáshoz.

Másik dolog, ha már programozni akarsz, és C++ a kiszemelt, ajánlom, hogy a fentebb írt visual studióval kezdd, mert az a Microsoft által preferált fejlesztői környezet, és eszméletlen sok információ van fent az msdn-en a programozásról. Igaz angol nyelvű, de mint említetted ezzel nincs gondod, szóval Visual Studio Express letölt, és használ, irány az [link]

Sosem foglalkoztam devC++-al, ne haragudj nem ismerem.

2010. júl. 24. 20:34
 7/14 A kérdező kommentje:
ok köszi a programozással szerintem nem lesz gond mert az csak megtanulni mi mit csinál és utánna meg kombinálni meg gondolkodni!!!alapom az már van
2010. júl. 24. 23:43
 8/14 anonim ***** válasza:
18%
Ha már ezt itt megkérdezted akkor inkább ne programozz!
2010. júl. 25. 13:33
 9/14 anonim ***** válasza:

Ha ennyire elveszel a környezetben, akkor van egy javaslatom: dobd ki a pcsába az összeset. Nem kell környezet. Ami a programozáshoz kell az egy szövegszerkesztő meg egy fordítóprogram. A DevC ha jól emlékszem alapból a MinGW nevű csodás fordítóprogramot használja (ami a gcc - egyik - Windowsos portja), megkeresed hogy a g++.exe hol van, beadod a path nevű környezeti változóba (';' után), és onnantól akárhova beírod, hogy g++, meg fogja találni. Ezek után letöltesz egy jó szövegszerkesztőt (Notepad2 a személyes javaslatom), létrehozol egy main.cpp nevű fájlt, beleírod amit akarsz, aztán

g++ -o mukodj main.cpp

És máris lefordította (ha helyes volt a kód), és ott lesz a mukodj.exe.

2010. júl. 25. 14:46
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszi az ilyen válasz a jó mert amíg lehet hogy ők suliban tanulják és minden megvolt addig én nem!!!

TISZTELET A KIVÉTELEKNEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2010. júl. 25. 14:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!