Az Epam mentorprogram képzése (Java) 6 hónapos, heti többszöri kötelező mentor-mentorált online képzéssel. A 6 hónap alatt (elvileg) még fizetést sem kapsz. Egy cég hogyan várhatja el ezt?
Azért bármitól függetlenül nem árt, ha az embernek van annyni pénze, hogy 6 hónapra kihúzza, még ha picit szűkösebben is.. pláne ha van hol laknia.
Itt azért nem tízmilliókról van szó...de még 1 millió forint sem kell rá, ha nem akarsz mindenképp drága dolgokat vásárolni. Persze ha albérletet kell fizetni az más kérdés.
Tekintve, hogy szoftver fejelsztőként nettó 1 milliót félre lehet tenni 2-3 hónap alatt, nem hinném, hogy ez olyan nagy elvárás.
Persze én sem mennék olyan helyre ahol nem fizetnek, csak a "mert nem értem, honnan van 6 hónapra félretett pénzük" kijelentésedre akartam válaszolni. Szerintem ha programozó vagy és nincs 6 hónapra elegendő tartalékod az gáz. (Persze más dolgozóknál megértem, ahol alig kapnak minimálbért, ami szintén "gáz", de sajnos így van)
Nem értem, neked kell fizetni?
Vagy most az a helyzet, hogy tök ingyen kapsz egy képzést és még te vagy felháborodva, hogy nem fizetnek neked azért, hogy képezhessenek?
De ki kényszerít rá, hogy csináld? Ha nem tudod megoldani, akkor nem csinálod, ilyen egyszerű.
Ez így van bármilyen más képzéssel is, csak máshol általában fizetned is kell, mivel a te képzésed adott cégnek elég sok pénzbe kerül.
Figyu, elmondom mi a szitu:
A legtöbb munkahelyen teljeskörű betanítás van, mert főleg olyan gondolkodásmódot, olyan programozási tudást akarnak neked tanítani, amire nekik szükségük van. Az ottléted alatt végig tanulhatsz, és már az 1. naptól kezdve fizetnek neked.
Itt az Epamnál teljesen meglepődve vettem észre, hogy 6 hónapon át 1 forintot nem akarnak neked fizetni azért a képzésért, amit más cégnél is megkapsz - pénzért.
Ezért nem értem, hogy miért éri ez meg akárkinek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!