Ha otthonról akarok dolgozni, szerintetek milyen irányban induljak el?
Gyakran olvasom, hogy a programozói munka otthonról is végezhető.
Most ismerkedek a C#-pal, de nem tudom hogyan tovább és véleményekre, tanácsokra lenne szükségem.

Szerezz pár év szakmai tapasztalatot irodai munkával és közben tanulj meg angolul C1+ szinten.
Aztán válogathatsz a remote pozíciók közül, van rengeteg.
Én így csináltam.

Köszi a válaszokat.
Nekem tetszik, de végül más szakon végeztem.
Most másodállásban beleférne.

"Ha otthonról akarok dolgozni, szerintetek milyen irányban induljak el?"
Feltétlenül befelé, különben elmész otthonról.
Sliccet félretéve, elég kevés esélye van annak, hogy ez ebben a formában működjön. Fizikailag persze otthonról is végezhető, de erre nem nagyon hajlanak a munkáltatók. Lassanként ugyan elő-előkerülnek olyan cégek, akik lehetőséget adnak az alkalmazottaiknak home office-ra, de ez jellemzően legfeljebb 1 vagy 2 napot jelent hetente, azon felül pedig ugyanúgy be kell járni.
Vállalkozóként lehet leginkább ilyet, de ahhoz tapasztalatot kell tudnod felmutatni, különben nem nagyon fognak veled szóbaállni.
Szóval meglátásom szerint az adott helyzetben azt teheted, hogy elmész multicég(ek)hez pár évre dolgozni, bejársz az irodába, tapasztalatot gyűjtesz, aztán freelancerként már megteheted, hogy mellőződ az on-site lehetőségeket; persze ehhez kelleni fog némi pénztartalék is, amivel kihúzod addig, amíg találsz egy olyan megbízót, akinek a home office nem maga az ördög, és normális projekttel is kínál.
Afelől viszont kétségeim vannak, hogy ennek a sztorinak másodállásban neki tudsz látni. Ha gondolod, adok kölcsön nagyítót, azzal tudsz keresni* olyan munkáltatót, aki felvesz kezdőként félállásban, és az ott szerzett tapasztalat adekvát is lesz ahhoz, hogy később vállalkozhass vele.
*Keresni. Nem feltétlenül találni.

"Fizikailag persze otthonról is végezhető, de erre nem nagyon hajlanak a munkáltatók. Lassanként ugyan elő-előkerülnek olyan cégek, akik lehetőséget adnak az alkalmazottaiknak home office-ra, de ez jellemzően legfeljebb 1 vagy 2 napot jelent hetente, azon felül pedig ugyanúgy be kell járni."
Több ezer remote pozíció közül lehet válogatni a neten, csak stackoverflow-n van hirdetve jelenleg több, mint 500.
Jó angollal rendkívül könnyű találni, ha programozni is jól tud az ember.
Van már egy diplomám.
Barmikor fel tudok mondani és mehet a programozás.
Utána, ha van tapasztalat, visszaállok az eredeti munkába és mellette csinálom.
Bocsi, szal az lemaradt, hogy nem fél év alatt akarom elérni ezt.
A suliból is van még hátra bőven.
Viszont jó lenne 40 éves koromra virítani valamit.
Az még 9 év.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!