Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Informatikus, informatikus...

Informatikus, informatikus mérnök?

Figyelt kérdés
Informatikus, informatikus mérnök szakot/szakma érdekelne engem! Pontosan mivel foglalkozik a mérnök informatikus? Lenne esélyem kezdőként programozni jól megtanitanak? Mennyit keres egy kezdő? Normális válaszokat köszönöm!🙂

2020. jan. 20. 09:29
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%

"amikor hozzám vesznek fel embert"

Hozzád? :))))))))

2020. jan. 21. 18:43
 32/38 anonim ***** válasza:
49%

ma 18:43

Hozzám :)))))))))))))))

2020. jan. 21. 18:44
 33/38 anonim ***** válasza:

ma 18:43

Rá is googleztam neked gyorsan hogy mennyire nézi az átlag munkáltató hogy honnan van a papír:

Only about 34 percent of employers check the educational qualifications listed on resumes, according to a 2004 study by the Society for Human Resource Management—even though the association found that 25 percent of people inflated their educational achievements on resumes.

Among the minority of employers who do check college credentials, most only check a student’s attendance or graduation dates. Almost none check whether the university itself is properly accredited.

Nekem is ez a tapasztalatom. Akármennyire is rossz érzés, BME-vel csak egy enyhe szimpátiát váltotok ki egy kevesebb mint 10 milliós kelet-európai országban élő HR-esből.

2020. jan. 21. 19:06
 34/38 anonim ***** válasza:

Ennek némileg ellentmond az a tény, hogy viszonlyag kevés a Yale-en, Stanfordon, MIT-n, Oxfordban végzettek között a munkanélküli.

Elárulok neked valamit. A HR-esek naponta kapnak 20-200 pályázatot, van gyakorlatuk, ezek átfutása és a korábbi tapasztalataik (interjúk) alapján már tudnak differenciálni és bizony teszik is ezt.

Még vmi: Az a CV amelynek van második oldala is, már nem nyerő!

2020. jan. 21. 19:31
 35/38 anonim ***** válasza:

#27:

"Tanulj statisztikát, mert így a kérdéseid nevetségesen hatnak és megválaszolni sem érdemes őket."

Statisztika tanulásra konkrétumok nélkül pont olyan dolog részedről hivatkozni, mintha valaki szintén konkrétumok nélkül azt tanácsolná neked, hogy azért tanulj etológiát, hogy megérthesd önmagad...

2020. jan. 21. 21:19
 36/38 anonim ***** válasza:
54%

tegnap 19:31

Hallottuk a véleményed, de a vélemény csak vélemény marad, a tény meg tény.

2020. jan. 22. 17:40
 37/38 anonim válasza:
Attól még, hogy hozzátok ilyen munkakörben vesznek fel embereket feleslegesen igenis lehet olyan mérnökinformatikus, aki jól végzi a munkáját és olyan munkakörben helyezkedik el, ahol használhatja az egyetemi tudását... attól még hogy a HR-es leszarja hol végeztél, fontos szerintem az egyetem és nem azért mert jól néz ki meg 'biztos' dob a fizun, inkább azért mert magyar viszonylatban van különbség egy nevesebb és egy random egyetem között... arról nem tehetek, hogy ti fura munkakörbe veszítek fel az embereket (akkor keressetek ne diplomásokat ha nem kell), de van más munkakör, ahol igenis kell az egyetemen tanult anyag/gyakorlat, és igen lehet a betanításnál az elején szenvedni kell az újoncokkal.... de azt kijelenti hogy felesleges amit 3,5(utána még +msc) évig tanulnak kicsit durva és sértő :D és azok alapján, amit leírtál nektek nem kell diplomás mérnökinformatikus, akit meg kell fizetni mert hiányszakma és kapkodják más munkakörben őket... nektek csak szimplán egy rendszergazda okj-t elvégzett ember kell... ez tényleg nem támadás (új válaszoló vagyok) csak pont ezt tanulom és látom a körülöttem lévőket, hogy sok cégnél (legtöbbször mint szoftverfejlesztő) szükség van és megbecsülik a munkájukat és nem szarozzák le őket (valszeg mert jó munkaerők is) és nekem mint hallgató, aki imádja ezt tanulni és tudja mit adnak át, milyen tudást kicsit sértő és lenéző a fogalmazásod, és hozzáállásod (amit leszarhatsz csak leírtam), úgyhogy pontosan ezért megkérdezném, hogy mi a munkaköröd? mert ha nem végezted el ezt a szakmát és csak arról tudsz beszélni, amit látsz akkor légyszi elsőnek végezd el és utána pofázz, ha mégis elvégezted és csak felidegelnek a "kollégáid", akkor sajnálom... a másik amit kicsit megvédenék az, az hogy szerintem mindenki lehetőségei szerint az ő tudása alapján arra az egyetemre menjen tanulni, ahova tud. Miután nincs túl nagy esély rá hogy x millió forinttal a kezemben eltudok menni Amerikába egy hiperszuper elit egyetemre tanulni, ezért az én szakmám szerint emlegetett 'legjobb' egyetemre mentem (idézőjelben a legjobb, mivel nem jártam máshová nem jelentek ki ilyet, csak így hírlik), rengeteg olyan emberrel vagyok egy szakon, akik a kisujjukból kiráznak mindent és olyan okosak, amit már átlag felettinek merek mondani, mivel ezek az emberek mind a nevesebb egyetemre mennek nagyobb a valószínűség hogy egy ELTE-s, BME-s jelentkező jobb szaktudással és ezáltal nagyobb előnnyel jelentkezik egy munkára... illetve lehet nem véletlen, hogy ezek az igazi jó szakemberek elkerülnek titeket :)
2020. jan. 28. 01:52
 38/38 anonim válasza:
illetve próbáljatok meg fiatal friss diplomával rendelkező hiper szuper okos embert találni akinek 10 év munkatapasztalata van... sok sikert
2020. jan. 28. 01:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!