Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Informatikus, informatikus...

Informatikus, informatikus mérnök?

Figyelt kérdés
Informatikus, informatikus mérnök szakot/szakma érdekelne engem! Pontosan mivel foglalkozik a mérnök informatikus? Lenne esélyem kezdőként programozni jól megtanitanak? Mennyit keres egy kezdő? Normális válaszokat köszönöm!🙂

2020. jan. 20. 09:29
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%

"Magyarország se nem nagy se nem gazdag"

Te miről beszélsz? A világ országainak első harmadában foglal helyet Magyarország GDP és net wealth szerint is:

[link]

[link]

2020. jan. 20. 20:09
 22/38 anonim ***** válasza:
40%

"Te miről beszélsz? A világ országainak első harmadában foglal helyet Magyarország GDP és net wealth szerint is:"

Attól nem lesz az ország sem nagyobb, sem gazdagabb.

Az viszont nyilvánvaló, hogy mondjuk a németeknél, franciáknál, angoloknál nem csak több pénz, de több egyetem is van mint nálunk, lélekszámra vetítve.

Ehhez számold hozzá az USA-t amely helyből nem egy, hanem 50 ország, ráadásul anyagilag is sokkal potensebb, mégis vannak olyan egyetemei ahol a nívó az itteni elit gimik szintjét sem éri el.

2020. jan. 20. 20:26
 23/38 anonim ***** válasza:
54%

"Az ELTE magyar viszonylatban 2014 óta őrzi vezető pozícióját a CWUR-rangsorban, ahol a 2019/2020-as vizsgálat alapján a 20 ezer egyetemet tartalmazó világranglista 598-dik helyén végzett. Ezzel az eredménnyel egyetemünk a lista legfelső 3 százalékában szerepel."

De te azért csak fikázz tovább, bár ha az ELTE proginfót közepesre teljesítened kéne, abba kb. bele is halnál.

2020. jan. 20. 20:30
 24/38 anonim ***** válasza:
90%
Miért kéne közepesre teljesítenie bárkinek is? A kutyát nem érdekli milyen jegyeket szerzel az egyetemen, a komolyabb cégek mind a tényleges szakmai tudást nézik.
2020. jan. 20. 20:32
 25/38 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem valami ELTE reklámarc lehet a gyerek :D
2020. jan. 20. 20:35
 26/38 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy aki világranglistákat linkel ide, kb. fingja sincs, hogy mi fán terem az oktatás és mi alapján készülnek ezek a ranglisták..

kutatási területek?

- hány publikáció jön ki egy évben?

- hány kutatási terület esik egy karra

(ez biztos, hogy mérvadó?

- vagy hány publikáció jön egy hallgatóra, vagy egy tanárra vetítve?

(utóbbi esetben persze, hogy nem vagyunk elől, hisz bármelyik egyetemünk maximum kis méretű világviszonylatban)

tanszékek anyagi támogatottsága?

- nálunk nyilván kicsi, ettől még nem lehetnek jó oktatóink?

egyetemek ipari támogatottsága?

-

egyetemek felszereltsége?

- mennyire fontos ez mondjuk szociológia, vagy menedzser szakon külföldön?

(informatika szakon éppenséggel van jelentősége, de szerinted szakra lebontva mérik?)

egyetemi korrupció?

(ez amiben szerintem rekorderek lehetünk.. de az oktatásra pontosan milyen hatással van? hogy mérték ki? hogy hasonlítják össze mondjuk egy Stanforddal?)

hallgatói elégedettség?

(hogy hasonlíthatja össze egy hallgató, a saját egyetemét egy olyannal, ahova sosem járt?)

hallgatók elhelyezkedése?

(ebben egyébként jók vagyunk, végzőseink nyugatra emigrálnak)

hallgatók végzés utáni fizetése?

(hasonlítsd egy nyugat európai fizuhoz a magyart)

A fenti kérdésekre bármilyen eredményt adhatsz, de ha jobban belegondolsz, ilyen listákon sosem lehet magyar egyetem az élvonalban, mert nem ugyanaz az összehasonlítási alap. Angolszász rendszerű listákban nehezen fog nem angolszász hagyományokkal rendelkező egyetem jó helyezést elérni...

Értsd: ha a BME-ről, vagy ELTE-ről, szuperprogramozókat fognak zsákszámra képezni, melyekkel egyszemélyben válthatsz ki többfős frontend-backend-AI-security-datascience-network stb. teamaket, akkor sem fog jó helyezést kapni, mert nem ugyanaz a mérési rendszer, összehasonlítási alap stb., amely szerint érdemes mérni..

2020. jan. 21. 06:39
 27/38 anonim ***** válasza:
39%
#26: Tanulj statisztikát, mert így a kérdéseid nevetségesen hatnak és megválaszolni sem érdemes őket.
2020. jan. 21. 16:47
 28/38 anonim ***** válasza:

ma 16:47

A statisztika a valóságban az, hogy nem hogy nem fogja megnézni külföldön a HR-es azt, hogy egy statisztikában hányadik helyen áll az egyetemed, de örülhetsz ha az önéletrajzod második oldaláig eljut. Magyarul, BME, ELTE, Gábor Dénes? Külföldön egy és ugyanaz.

2020. jan. 21. 16:50
 29/38 anonim ***** válasza:
39%

"az, hogy nem hogy nem fogja megnézni külföldön a HR-es azt, hogy egy statisztikában hányadik helyen áll az egyetemed,"

Az elmúlt 10-15 évben az EU-ban a keleti régióból igen jelentős szakember elvándorlás volt és tart ez ma is.

Az ne hidd, hogy a német, brit vagy francia illetőségű multi ne lenne képben a magyar, lengyel, szlovén, stb. egyetemek nívójával kapcsolatban.

Azt már nem is tudom, érdemes-e említenem, hogy sok magyar egyetemen külföldiek is szereznek diplomát, akik később a hazájukban helyezkednek el.

2020. jan. 21. 18:17
 30/38 anonim ***** válasza:

ma 18:17

Ezt jó tudni, nemzetközi multinál sajnos egy csomó állásinterjún részt kell vennem amikor hozzám vesznek fel embert, de erről még nem hallottam. Mesélj még :)

2020. jan. 21. 18:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!