Cx-ban ezt, hogyan kellene megírni, a lehető legkevesebb átírással?
13.oldal, 6-os feladat [link]
A gond az lenne, hogy mivel az eltöltött időt változóban tárolom és nem mezőben, így for ciklusban nem tudok hivatkozni rá, hogy miket adjon össze. (trhát nem tudom azt mondani hogy ha hozzáadom egy listához az elemeket és abban végzek for/foreach-t hogy ha i.ID ==j.ID val akkor az int osszeg=i.eltoltott ido+j.eltoltott idő
"Ezt megértem, és valószínű igazad is van, de esetleg ha leírod miben változtassak/figyeljek oda legközelebb, akkor mindenki jól jár"
A hozzáállásásodon.
Ezt a kódot kukázd úgy ahogy van, és kezd el szépen előről az első óra anyagától, szép fokozatosan felépítve a bonyolultságot.
Szerintem elég konkrétan leírtam két dolgot is.
A változóknak adj olyan nevet amiből kiderül a rendeltetésük. Értsd meg, hogy hogyan működik egy for ciklus. Gyakorold a vezérlési szerkezeteket. Ezekkel már rengeteget tudsz segíteni magadon.
for(int i = 0; i < t.Length - 1; i++) - itt az i csak length-2 ig megy el, szóval az utolsó elem kimarad
for(int i = 0; i <= t.Length - 1; i++) - így már jó
for(int i = 0; i < t.Length; i++) - de így szokás csinálni
Ha a tanárod nem teljesen inkompetens, kérd meg, hogy magyarázza el amit nem értesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!