Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Cx-ban ezt, hogyan kellene...

Cx-ban ezt, hogyan kellene megírni, a lehető legkevesebb átírással?

Figyelt kérdés

[link]

13.oldal, 6-os feladat [link]

A gond az lenne, hogy mivel az eltöltött időt változóban tárolom és nem mezőben, így for ciklusban nem tudok hivatkozni rá, hogy miket adjon össze. (trhát nem tudom azt mondani hogy ha hozzáadom egy listához az elemeket és abban végzek for/foreach-t hogy ha i.ID ==j.ID val akkor az int osszeg=i.eltoltott ido+j.eltoltott idő

2019. okt. 25. 17:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
52%

"Ezt megértem, és valószínű igazad is van, de esetleg ha leírod miben változtassak/figyeljek oda legközelebb, akkor mindenki jól jár"

A hozzáállásásodon.

Ezt a kódot kukázd úgy ahogy van, és kezd el szépen előről az első óra anyagától, szép fokozatosan felépítve a bonyolultságot.

2019. okt. 26. 12:06
 12/17 A kérdező kommentje:
#11 Ezzel a válasszal aztán rengeteget segítettél, köszi.
2019. okt. 26. 13:01
 13/17 anonim ***** válasza:
Szívesen, máskor is.
2019. okt. 26. 17:06
 14/17 A kérdező kommentje:
Másrészt hiába kezdem előlről a feladatot attól még ugyanúgy nem tudom megoldani máshogya, olvashatok én ezer könyvet/nézhetek videókat, attól még nem fogom meg tudni, hogy KONKRÉTAN mi a baj a kóddal, csak azt hogy nem jó, de ezt eddig is tudtam.
2019. okt. 26. 18:14
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem elég konkrétan leírtam két dolgot is.

A változóknak adj olyan nevet amiből kiderül a rendeltetésük. Értsd meg, hogy hogyan működik egy for ciklus. Gyakorold a vezérlési szerkezeteket. Ezekkel már rengeteget tudsz segíteni magadon.

for(int i = 0; i < t.Length - 1; i++) - itt az i csak length-2 ig megy el, szóval az utolsó elem kimarad

for(int i = 0; i <= t.Length - 1; i++) - így már jó

for(int i = 0; i < t.Length; i++) - de így szokás csinálni

Ha a tanárod nem teljesen inkompetens, kérd meg, hogy magyarázza el amit nem értesz.

2019. okt. 26. 21:26
 16/17 A kérdező kommentje:
Itt nem a for ciklussal volt a baj, mármint, hogy azzal értem, hogy mi volt a baj egy kis utána járással, valamint a változóknál is teljesen igazatok van, hogy értemes nevet adjak. Nekem a gondom azzal volt/van a feladatban, hogy id szerint nem tudom összegezni az eltöltött időket. (Egyébként köszönöm, hogy leírtad a for ciklusnak a helyes "megvalósítását")
2019. okt. 26. 21:33
 17/17 A kérdező kommentje:
Valant a #10-es említette ezt az "átírás" filozófiát. Nem lusta vagyok újrakezdeni a kódot,csak jelenleg ezt a kódot írtam (amit így is éppen sikerült ilyenre összehoznom hogy működjön-gyakorlat, logika-idő hiányában), ezért örülök, hogy működik, valamint időben se bővelkedem (viszonylag), ezért szerettem volna minimális hozzá/átírással megoldani, és nem arról van szó,hogy elvárom tőletek h ezt a spagetti-kódot átbogarásszátok.
2019. okt. 26. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!