Melyik programozási nyelven írt program használja a legkevesebb memóriát?
Gépikód :)
A manapság Windows alatt használatos programnyelvek alapvetően sok memóriát zabálnak az pl. objektum orientálság miatt. Maga a Windows C++ nyelven íródott, azzal mondjuk elég jól lehet optimalizálni a memória használatot, ha nem használsz objektumokat benne.
Az assembly nevezheto annak. (Az assembler maga ami gepi kodda forditja az assemblyt.)
De amiben mondjuk emberi modon leht mar viszonylag dolgozni, az valoban a C. (Bar ez is nezopont kerdese, hogy mi az emberi mod.)
Az assembler nem, de az assembly az már az. Annál közelebb nem jutsz a gépi kódhoz.
Viszont a hardcore demoscene-en kívül nem tudom, kik használják, úgyhogy marad a legalacsonyabb szintű magas szintű nyelv, a C :-)
#7: az összes driver magja asm-ben készül, merthát valahogy el kell érni a hardware-t. Szerintem 10-20 év múlva az asm lesz a legjobban fizetett programnyelv, mert alig fog hozzá érteni pár ember a világon, de a driver-eket akor is meg kell valakinek írnia.
Aztán utána ezt a driver-t már a sok c/c#/php/perl/python/haddnesoroljamvégig már egy liben keresztül használhatja.
Nemmellesleg a kernelek is tele vannak asm betétekkel (hogy másként?), és csomó lib külön le van optizva architektúránként asm-ben, pl: ffmpeg, mplayer, és minden, ami ezekre épül.
Btw. pont 2 éve volt nagy hír, csak a bulvárlapok lemaradtak róla, hogy egy japán csóka írt asm-ben x86-ra jpeg decoder-t, ami úgy 3-szor veri az addig használt c-ben írottat. Chrome + firefox úgy másfél éve include-olta is.
Szóval asm-ben lehet igazán penge dolgokat csinálni. Ha nem lesz a világon senki, aki ért asm-hez, akkor nem lesz driver, és a többi programozó max. focizhat a legújabb vassal a kertben vagy sámlinak használhatja.
"az összes driver magja asm-ben készül, merthát valahogy el kell érni a hardware-t."
Honnan veszed te ezeket a hülyeségeket?
"Ha nem lesz a világon senki, aki ért asm-hez, akkor nem lesz driver, és a többi programozó max. focizhat a legújabb vassal a kertben vagy sámlinak használhatja"
Gondolod te. De hát, tudjuk mennyit is értesz ehhez a témához.
Ma már ASM-ben nemigen készül driver, ez a méretükből (több 100 kB) is látszik.
Korábban sem készült pure ASM-ben csak néhány. Jellemzően C-ben írják a driverek zömét, de lehet éppen pascalban is.
#9: szerintem elsiklottál a lényeg felett: "az összes driver _MAGJA_ asm-ben készül"
Természetesen a körítés c, vagy hasonló nyelven készül. Sehol nem írtam, hogy "pure asm" lenne bárhol is. Olvasd már vissza, nem írtam olyan sok sort!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!